До робіт застосували комплексний підхід: у Дніпрі цього року відремонтували понад 700 тис. квадратних метрів зруйнованого дорожнього покриття

o_1hhcc4ve7ut41nmu1kj41t7rh4qv2

У цьому році у місті Дніпро відремонтували понад 700 тисяч квадратних метрів пошкодженого дорожнього покриття, охоплюючи як головні автодороги, так і внутрішньоквартальні вулиці та пішохідні зони.

За словами Дмитра Коробова, начальника управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, цьогоріч вдалося виконати значну кількість дорожніх ремонтів завдяки тому, що минулого року діяла постанова Кабінету Міністрів № 590, яка обмежувала проведення таких заходів. Основний акцент робіт було зроблено на магістральних дорогах, де є інтенсивний рух громадського транспорту.

"Ми провели ремонти в різних районах міста, зокрема на правому та лівому березі. Роботи включали в себе вулицю Миру та бульвар Слави, де застосовано комплексний підхід. Ми оновили дорожнє та тротуарне покриття, здійснили зниження бордюрів, облаштували велодоріжки та встановили тактильну плитку. Крім того, на вулиці Робочій був замінений верхній шар зруйнованого асфальтобетонного покриття на площі близько 80 тисяч квадратних метрів. У процесі ремонту вулиці Робочої також оновили тротуар на прилеглій вулиці Національної Гвардії. У зоні вулиці Кавалерійської також була проведена робота над дорожнім покриттям, а також внутрішньоквартальні проїзди в районі згаданих вулиць", - наголосив Дмитро Коробов.

При виконанні ремонтів внутрішньоквартальних доріг міста також вживався комплексний підхід. У цьому році було відремонтовано понад 60 локацій, включаючи оновлення пішохідних зон, зокрема в нагірній частині міста, де існує інтенсивний пішохідний рух.

"При таких ремонтах ми також дбали про безбар'єрність. На вулиці Сергія Єфремова та провулку Євгена Коновальця підняли пішохідні переходи, щоб автомобілі зменшували швидкість. Загалом обирали об'єкти для ремонту, які давно не підлягали відновленню та мали аварійний стан. Щодо внутрішньоквартальних доріг, ми враховували заявки мешканців міста за 2021 рік", - додав Коробов.

Місцева мешканка Яна висловила позитивне ставлення до ремонтів доріг у місті.

"Чудово, що у місті ведеться комплексний ремонт доріг. Я рухаюся різними частинами міста, і мені, як водійці, помітно поліпшення. Наприклад, вулицю Робочу відремонтували дуже якісно. Тепер тут зручно їздити. Також відремонтували багато дворів. Я підтримую проведення таких робіт на дорогах, адже це не лише забезпечує комфорт, але й підвищує безпеку", - підкреслила Яна.