Допомагають переселенцям та армії: як у Дніпрі працює соціально-відповідальний бізнес

photo_2024-01-11_11-07-27

Як би не було важко, підприємці не здаються і знаходять вихід із будь-якої складної ситуації. Вони докладають максимум зусиль, щоб неможливе зробити можливим.

Після повномасштабного ворожого вторгнення дніпровські бізнесмени продовжують працювати та допомагати армії. Вони не просто виживають, а й надають роботу вимушеним переселенцям, волонтерять, займаються спортом та пишуть книги. Своїми успіхами та перемогами бізнесмени тішать, вселяють оптимізм та надії на краще. Про те, як працює у Дніпрі соціально-відповідальний бізнес, пише «НМ».

Коли приходить біда, допомога зайвою не буває

З першого дня великої війни підприємці, які залишилися у Дніпрі, об’єднали свої зусилля та стали активно допомагати ЗСУ та рідному місту. Ця допомога є дуже важливою. 2022-го ворог завдав численних ударів по критичній інфраструктурі, намагався зруйнувати енергетичні об’єкти, посіяти в душах страх і хаос.

Наприкінці вересня того року в результаті чергового «прильоту» ракета влучила у велике автотранспортне підприємство, розташоване у Чечелівському районі. Постраждали понад 150 автобусів, які обслуговували міські маршрути.

Тоді потерпілому АТП допомогли дружні мегаполіси України та соціально-відповідальний дніпровський бізнес. Декілька сучасних автобусів для потреб міста та городян надала корпорація «Біосфера».

– Хочу подякувати соціально-відповідальному бізнесу та закликати всіх наших бізнесменів, які мають натхнення та бажання допомогти рідному місту – сказав тоді міський голова Борис Філатов. – Відбудуємо Дніпро разом після страшного ракетного удару. І разом працюватимемо на перемогу.

photo_2024-01-11_10-59-56

І справді, представники малого та середнього бізнесу багато робили та роблять для наближення перемоги. Кожен по своєму.

Десять чоловік у салоні та дідусь у багажнику

У лютому 2022-го до Дніпра ринула хвиля біженців. Люди рятувалися від ракетних та артилерійських обстрілів. Від голоду та холоду. Від неминучої смерті.

Один із перших шелтерів для вимушених переселенців з’явився у приміщенні Дніпровського навчально-виробничого підприємства «Українського товариства сліпих».

Інші новини Дніпра та продовження на сайті "Наше Місто"