Допоможуть чи ні: як у Дніпрі люди реагують на перехожого, якому стало зле

photo_2024-03-21_12-49-26

У Дніпрі провели соціальний експеримент та дізналися, чи допоможуть мешканці міста незнайомцю, якому стало зле. Журналісти Дніпра Оперативного стали добровольцями експерименту та показали реакцію дніпрян, – передає «Наше Місто».

Знання з надання першої медичної допомоги може знадобитися не тільки медикам. Інколи врятувати життя можна звичайному перехожому, якому прямісінько посеред вулиці стало зле. Проте не всі люди готові відгукнутися на прохання про допомогу.

У Дніпрі провели соціальний експеримент – журналісти зробили вигляд, ніби їм стало погано, аби побачити реакцію дніпрян. Таким чином, один з добровольців Андрій сідав на лавки у парку та тримався за серце, удаючи, що йому стало зле. З першої ж спроби до чоловіка підійшли перехожі та запитали, що сталося. На відповідь «болить серце» дніпряни одразу ж запропонували допомогу. Дівчина, яка підійшла до учасника експерименту, навіть дала пляшку води.

Проте вже на другу спробу молоді люди проходили повз, аж поки за мить не з’явилася жінка, яка одразу ж спитала, чи все добре. Також до неї одразу підключився охоронець ТЦ.

Загалом, до Андрія майже одразу підходили люди та пропонували свою допомогу. Але другій учасниці експерименту пощастило менше. На журналістку Анастасію, яка на автобусній зупинці удала, ніби їй погано, ніхто не звертав уваги, аж поки вона сама не попросила про допомогу. Проте вже наступні спроби були більш вдалими – дніпряни одразу реагували на поведінку Анастасії та пропонували викликати швидку допомогу або довести до найближчої лавочки, аби та присіла.

За час експерименту трапився лише один випадок, коли на допомогу від перехожих довелося чекати достатньо довго – тоді дніпряни проходили повз Анастасії, яка сиділа на бордюрі та трималася за серце.

Таким чином, за висновками журналістів, у більшості випадків перехожі досить швидко реагують на те, що комусь стало зле. Проте також трапляються і байдужі громадяни, які не звертають уваги на незнайомих їм людей, навіть коли ті потребують допомоги. Проте такі випадки скоріш виключення, а не правило.