Доступний простір для зручного отримання послуг. Філатов перевірив завершення ремонту першого «Прозорого офісу» у Дніпрі 

IMG_8523 (1)

У Дніпрі активно готуються до відкриття першого "Прозорого офісу", який стане найбільшим центром для надання адміністративних та соціальних послуг громадянам. Цей офіс стане єдиною точкою доступу до понад 300 різноманітних сервісів. Приміщення для "Прозорого офісу" розташоване у чотириповерховій будівлі колишнього райвиконкому на Слобожанському проспекті. Заздалегідь, ще до повномасштабного вторгнення рф, за кошти держави розпочали обширну реконструкцію цього приміщення. Головний пріоритет - забезпечення безбар'єрного доступу. Таким чином, було встановлено ліфт, перебудовано санвузли і зроблено загальний простір зручним та доступним для всіх, включаючи дітей. Меблі та обладнання для офісу були придбані містом. Наразі в офісі триває завершальний етап оздоблення.


«Ми запрошуємо всіх спеціалістів, які надають послуги населенню, аби вони тут у зручних умовах розташувалися. Хочу сказати слова подяки, по-перше, президенту України за те, що це було в рамках програми «Велике будівництво». Держава давала кошти на реконструкцію ЦНАПа. Хоча у нас було співфінансування. Це потужна колаборація між місцевим самоврядування та державою», — сказав мер Дніпра Борис Філатов, зауваживши також, що перебігом будівництва тут пильно опікувалося і керівництво ДніпроОВА. 


Приміщення, де працюватимуть з відвідувачами, облаштували як open space — без окремих кабінетів. Потрапити до потрібного фахівця можна буде за допомогою електронної черги. Перший поверх повністю відведено під соціальні послуги — від оформлення матеріальних допомог до видачі різних посвідчень на пільги. 


На другому працюватиме сервісний центр МВС і спеціалісти з чималої кількості адмінпослуг — від реєстраційних процедур і безкоштовної правової допомоги до питань з пенсіями і комуналкою. 

Тут також буде і відділ всеукраїнського проєкту «Я — ветеран», де надаватимуть широкий спектр послуг безпосередньо українським захисникам. Вище в будівлі облаштують кабінети «бек-офісу», де працюватимуть уже виключно з документами.

«В одному місці для двох районів надаватимемо такі послуги. На сьогодні кількість робочих місць тут буде близько двохсот. Людина, яка прийшла до нас, зможе за короткий проміжок часу отримати послуги і адміністративні, і адміністративні соціального характеру», — розповіла начальниця Лівобережного управління соцзахисту Світлана Кутищук. Відкриття «Прозорого офісу» заплановане на наступний місяць.