Дві ракети вдарили по Хортиці на Запоріжжі? З`явився офіційний коментар

ракета1

Ситуація щодо російського вторгнення станом на 19.05.2022 року, 8 годину ранку, 85 доба, передає Горсовет з посиланням на Запорізьку військову адміністрацію.
 
На Запорізькому напрямку бойові дії мають осередковий характер коли воюють в основному за основні напрямки і навколо них. Мають місце взаємні вклинення і перемішування сил. Більша опора на артилерію і противагу маневру. Вогнем реактивної та ствольної артилерії і мінометів ворог уражав інфраструктуру та мирні помешкання в районах населених пунктів Гуляйпільське, Новоданилівка, Малинівка та Гуляйполе. 
 
У Пологах внаслідок обстрілів з боку російських військ горіли 2 складські будівлі на загальній площі 120 кв.м. Рятувальники ДСНС локалізували пожежу. 
 
За селом Новоолександрівка Запорізького району поблизу дачного кооперативу у лісосмузі групою розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення було знешкоджено два осколково-фугасні бойові елементи сучасного виробництва. А у селі Веселянка фахівцями знешкоджено 8 кумулятивно-осколкових бойових елементів. У Григорівці Запорізького району у ста метрах від трансформатора піротехніки ДСНС знешкодили два реактивні снаряди “Ураган” 220 мм. 
 
За минулу добу за порушення правил комендантської години затримано та доставлено до підрозділів поліції 20 осіб, з них 14 чоловіків та 6 жінок. До регіональних територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки передано 3 чоловіків, яким вручено повістки. 
 
Російські загарбники та терористи у своїх телеграм-каналах повідомляють, що віцепрем'єр рф під час свого приїзду до Мелітополя озвучив плани змусити Запорізьку АЕС працювати на росію і продавати електроенергію Україні. Також він заявив, що на всіх окупованих територіях України планується запустити максимальний обіг рубля, а мешканці Запорізької області вже цього місяця отримають пенсії та зарплати у рублях. 
 
Сепаратисти вчора опублікували на своїх ресурсах, що 11 травня було відмічено “приліт” двох ракет по острову Хортиця, чиєю ціллю, мовляв, була база одного із підрозділів іноземних військових. Фантазія зрадників настільки буяє, що вони вирішили розказати, що після влучання ракети з острова поїхало 12 автомобілів швидких із тонованими вікнами, а після рух островом був перекритий.

Нагадаємо, що другий обстріл Хортиці стався 12 травня і по заповідній території, де не розміщено жодних будівель. Відтак не було і постраждалих. 
 
Будь-яка брехня буде викрита. Будь-яке зло - переможене. Вірте в Україну та її силу! Довіряйте ЗСУ! Перемога буде за нами! 
 

Нагадаємо, раніше ми писали російські загарбники вчать українську: ще трохи і ми навчимо їх казати "Слава Україні!"