Екологія Дніпра: з власниками кіосків провели роз’яснювальну роботу щодо заборони зливу жирових відходів до стічної зливної системи

photo_2022-06-30_17-06-41

Злив жирових відходів до стічних зливних систем міста має низку негативних наслідків: від засміченості самих зливових систем до екологічних проблем. Це заборонено робити як законодавством, так і правилами благоустрою міста.  У Дніпрі провели роз’яснювальну роботу з власниками кіосків щодо заборони згаданих дій, повідомляє Горсовет.

photo_2022-06-30_17-06-59

Ливнівки призначені для водовідведення. Окрім різного сміття, вони ще й можуть забруднюватися жиром, який туди зливають з кіосків, де щось готують. Наприклад, це і продавці шаурми, швидкої їжі. Такі відходи, потрапляючи до труб, можуть склеюватися разом з іншим сміттям, а відтак – трубопровід стає непропускним, тобто вода не проходить, утворюються великі калюжі і підтоплення територій. Ми стежимо за плановими прочищеннями системи, але через згадані випадки вона може забиватися частіше, як це нещодавно трапилося на площі Вокзальній», — розповів заступник начальника комунального підприємства УРЕА з гідроспоруд та інженерного захисту Михайло Ступак.

photo_2022-06-30_17-06-02

Водночас головний спеціаліст відділу контролю благоустрою інспекції з питань благоустрою Артем Зайченко зазначив:

photo_2022-06-30_17-06-31

Відповідно до правил благоустрою міста перевіряємо стан прилеглих територій до об’єктів благоустрою, зокрема й навколо кіосків. Власне, сьогодні це роз’яснювальна робота щодо заборони зливу жирових відходів до стічної зливової системи та наслідки. Під час дощів системи не можуть впоратися з великою водою через забиття, зокрема й через зливання жирів, до яких наліпає сміття. Це є адміністративним правопорушенням відповідно до ст. 152 згаданих правил. Штраф від 850 до 1700 грн».

photo_2022-06-30_17-06-48

За словами заступника директора департаменту - начальника управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики міської ради Ярослава Криська, мережа зливової каналізації не оснащена системою фільтрації і проблемою є скид неочищених стічних вод до мережі зливової каналізації та незаконні врізання  як приватними домогосподарствами, так і суб’єктами підприємницької діяльності.

photo_2022-06-30_17-06-22

Тому закликаємо усіх не скидати до зливової каналізації відпрацьовані води. У рамках муніципальної програми екологічної безпеки у місті передбачено будівництво низки мереж зливової каналізації, які будуть оснащені системою очищення та фільтрації вод. Після нашої перемоги сподіваємося реалізувати цей важливий проєкт», — підкреслив Ярослав Крисько.

photo_2022-06-30_17-07-06

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, До уваги: гучні звуки у Павлограді не пов'язані з вибухами.