Економічне процвітання неможливе без політичної складової, – депутат Дніпропетровської облради від «Пропозиції» Павло Хазан

хаз

Пропозиціонер Павло Хазан під час онлайн-засідання ПРОпозиціонери клубу запропонував шляхи активізації економічної діяльності України за кордоном та назвав способи відстоювання інтересів національного виробника.

Членство в міжнародних економічних організаціях дуже важливе для України. І обійтися без політичного забарвлення не вдасться, заявив Павло Хазан. Відтак розглядати економічні вигоди чи втрати вітчизняної економіки без прив’язки до геополітичних чинників недоцільно.

Міжнародна політика Україні має певні економічні результати. Але відсутність політичної волі гальмує просування наших інтересів у світі. Тоді як, приміром, Латвія, Литва, Естонія, які після розпаду СРСР відразу визначилися зі своїм політичним курсом, просунулись набагато далі і мають набагато більші можливості.

Вони – гарний приклад того, як можна будувати економіку з іншими країнами в рамках різних міжнародних організацій.

Я вже не кажу про Велику Британію, Німеччину чи Францію – при посольстві цих країн є окрема організація, яка займається просуванням товарів та послуг цієї держави. Це наступний крок нашого МЗС.

Звичайно, що є конкуренція, відкритий ринок, є речі, які регулюються ринком, Світовою організацією торгівлі і тд. Але лобіювання і захист наших інтересів, інтересів держави і товаровиробників, звичайно, – це завдання українських дипломатів.

Якщо буде політична підтримка українського бізнесу за кордоном, якщо буде політичний промоушен такого бізнесу, тоді він матиме успіх. Відповідно, Україна, як держава, теж буде мати успіх на зовнішніх ринках, резюмував депутат-пропозиціонер.

Маєте пропозиції?

Зустрічаємось кожного вівторка о 19.00 в голосовому чаті нашого Телеграм-каналу: https://t.me/propositioner

Та щочетверга о 19.00 в соцмережі Clubhouse: https://www.joinclubhouse.com/club/club-proпозиціонери