Екскурсію центральною частиною міста Дніпра для переселенців запропонували в Університеті митної справи та фінансів (фото)

IMG_1283

Безкоштовну оглядову екскурсію центральною частиною міста Дніпра для переселенців запропонували в Університеті митної справи та фінансів, повідомляє Горсовет.

Екскурсія проводиться вперше. Тривалість близько 2 годин. Очікується близько 30-40 учасників.

IMG_1281

Як відзначила декан факультету економіки, бізнесу та міжнародних відносин Університету митної справи та фінансів Вікторія Даценко, з початку війни наше місто, як і наш регіон, став великим на всю Україну гуманітарним хабом.

IMG_1271

Ми знаємо, що на сьогоднішній день було зібрано понад мільйон гуманітарних упаковок для українців, які вимушені були покинути свої місця і наразі у нашому місті Дніпро є переселенці-українці з Донецької, Луганської областей, міст - Маріуполь, Харків, - яким ми щиро раді. Екскурсією, яку ми запропонували, ми також хочемо показати, що війна - війною, а життя продовжується. Слава богу, у нас є що показати, нерозбомблені міста, які розвиваються, намагаються підняти економіку. Це дуже важливо, бо наразі економіка, як ми знаємо, впала на 35 відсотків і це питання, яке не можна відкласти до нашої перемоги. Це те, що потрібно вже вирішувати наразі", - зазначила Вікторія Даценко.

За словами начальниці Туристично-інформаційного центру Дніпра Ольги Стасенко, увесь цей час центр працював у режимі онлайн, а активно почав проводити безкоштовні екскурсії для людей, яким довелося тимчасово переїхати до Дніпра протягом останнього місяця.

фото (2)

Така екскурсія у нас уже п'ята. Наші сертифіковані гіди зголосилися проводити подібного формату екскурсії і сьогодні до нас долучилася університетська команда та проводять екскурсію у центральній частині міста з розповіддю про наш Університет митної справи та фінансів", - сказала Ольга Стасенко.

Вона додала, що центр отримує досить багато відгуків на такі безкоштовні екскурсії і саме тому їх будуть продовжувати проводити. Наступна екскурсія відбудеться у п'ятницю, на неї можуть записатися і наші місцеві жителі.

IMG_1300

Під час екскурсії гостям міста розказали про заснування та розбудову Дніпра, і, звичайно, про його сучасний аспект.

Сьогодні ми познайомили переселенців з історією центральних вулиць міста, зокрема з вулицею Єфремова, бо там розташовані дві найстаріші будівлі міста. Також показали нашим гостям цікавий будинок на Вернадського –  «Будинок диявола». Про нього ходять тисячі легенд. І, звичайно, не можна оминути увагою сучасні бульвари міста, які були створені за останні роки: сім терас на Яворницького, Катеринославський бульвар і пам’ятник Атланту на вул. Південній», – зазначив гід, доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів Костянтин Горб. 

photo_2022-05-20_16-40-02

До екскурсії приєдналась переселенка з Маріуполя Галина Чепайкіна. Жінка каже, що до війни Дніпро трохи знала, адже часто приїжджала в гості до своїх дітей. Але їй хотілось познайомитись саме з історією міста.

photo_2022-05-20_16-39-57

Це вже моя не перша екскурсія, адже мені цікаво знати все про місто. І хочу сказати, що за два місяці життя у Дніпрі уявлення про нього повністю змінилось. Особливо в плані культурних та історичних цінностей. Бо раніше, коли ми до війни приїжджали сюди на кілька днів, ми ніяк не могли відчути дух міста, а за останній місяць ми зрозуміли, що воно цікаве не тільки з точки зору сучасності, але й історії», —зазначила пані Галина. 

Екскурсії проводять раз на тиждень. Долучитись можуть як переселенці, так і мешканці Дніпра. Записатись можна за номером: 067 602 60 90.

Раніше ми повідомляли, Фонд "Спадщина майбутнього" безоплатно передав сильні антибіотики лікарням Дніпра.