Експерт пояснив, чому удари по авіабазах росії виявилися дуже болячими для ворога

літакі

 Цього тижня російські авіабази у Саратовській та Рязанській областях зазнали ударів з повітря. Є серйозні пошкодження військової інфраструктури рф. Про значення вибухів  й чому це дуже боляче для росії, розповів відомий авіаблогер та секретар Дніпровської міської ради Олександр Санжара. Про це пише Gorsovet  з посиланням на Дніпро Оперативний

Експерт нагадав, що на військових російських аеродромах унаслідок вибухів пошкоджено літаки і є загиблі та поранені. На аеродромах в Енгельсі та під Рязанню базуються стратегічні ракетоносці: Ту-95МС, Ту-160, Ту-22МЗ. Саме з таких літаків росія обстрілює Україну.

Авіабаза в Енгельсі має відповідний до такого об'єкта захист. Тож більшість літаючих засобів доставки стратегічних ядерних зарядів, бомб і ракет знаходиться саме тут.

Військові експерти й аналітики порівнюють удари по цих аеродромах із затопленням крейсеру «Москва» та вибухом на Кримському мості. Але підкреслюють головну відмінність подій : аеродром в Саратовській області розташований у 700 кілометрах від україно-російського кордону. Тобто навіть кремль ближче за відстанню.

 

 

Експертну оцінку ударам по військових авіабазах на території росії  надав авіаблогер, секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара.