Філатов долучився до Конгресу місцевих та регіональних влад, який пройшов під головуванням Президента України

o_1i5ptmmd21ev41pjk1iquiihr861c8

Мер Дніпра Борис Філатов та начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак долучилися до засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Напередодні його під головуванням Володимира Зеленського провели у Кропивницькому.

«У нас із вами є коло дуже важливих питань – питань внутрішніх і зовнішніх, які прямо впливають на життя українських громадян, на життя наших українських громад, на життя всієї нашої держави», — зазначив Володимир Зеленський.

Тож основними темами стали можливості державних програм в енергетиці, створення альтернативних джерел енергопостачання, підготовку якнайбільшої кількості закладів освіти до роботи в офлайн-режимі та співпрацю з партнерами у Євросоюзі.

Окрему увагу було приділено розвитку міжнародного партнерства з боку безпосередньо місцевого самоврядування.

«Дніпро активно працює над цим. Уже наступного тижня наше німецьке місто-побратим Кельн уперше проводитиме у себе Дні Дніпра, де ми підпишемо угоду про повноцінне та безстрокове партнерство. Це стане новим потужним імпульсом нашої взаємодії. А далі буде угода про співробітництво з Драмменом — одним із найбільших міст Норвегії», — сказав Борис Філатов.