Філатов: «Фаутні дерева підуть на будівництво бліндажів ЗСУ, близько 130 водіїв Дніпра задіяні в евакуаційних і гуманітарних місіях»

филатов пб

У Дніпрі триває весняний догляд дерев. Ті, які після обстеження КП «Міськзеленбуд» визначає як аварійні, тепер не просто утилізують, а передають на потреби ЗСУ для виготовлення бліндажів. Про це під час брифінгу 29 березня повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов.

«Потреба у деревині дійсно є. Тож, думаю, ці дерева добре послужать нашим захисникам», – прокоментував він. 

Водночас близько 30 співробітників міських КП, зокрема й «Електротранспорту», які в минулому мали досвід військової служби та можуть керувати танками, добровільно пішли воювати з окупантами.

«Мотивація в них проста – ті, хто має військову спеціальність, хочуть йти до Збройних сил, навіть попри те, що вони належать до працівників критичної інфраструктури. Ми не можемо заборонити це. Тож і люди, наші земляки до цього їх рішення мають поставитися з розумінням», — наголосив Філатов. 

Також понад сотню водіїв громадського транспорту задіяно у гуманітарних та евакуаційних місіях для постраждалих міст сусідніх областей — зокрема, з Маріуполя.