Філатов офіційно відмовився від премій та зарплат на користь ЗСУ та звернувся до Кабміну, депутатів в керівників держкорпорацій

"Завжди у вашому розпорядженні": Борис Філатов привітав директорів шкіл Дніпра з початком нового навчального року

Міський Голова Дніпра, Борис Філатов, оголосив, що відмовляється від отримання премій та надбавок, які були нараховані йому після 24 лютого 2022 року. Зазначені кошти будуть повернені до бюджету територіальної громади. Крім того, він заявив, що заробітню платню буде передавати на придбання необхідного обладнання для бойових бригад. Однак, це не стосуватиметься тієї частини, яка виплачується донці загиблої під час стрілянини на Південмаші, Віри Лебединець.

«Ця офіційна заява також є зверненням до Кабінету Міністрів, депутатів ВР та керівників держкорпорацій, надто — топменеджменту «Укрзалізниці», «Нафтогазу» і решти. Пропоную долучитися до ініціативи, скерувавши безпосередньо власні заробітки на потреби війська. Також я звертаюся і до керівників держвідомств та особливо – правоохоронних органів, що мають багатомільярдні бюджети, але скеровують їх на залякування бізнесу та місцевого самоврядування. Ви ж знаєте, що ці ресурси також можна частково використовувати і задля підвищення обороноздатності країни», — зазначив Філатов. 

У той же час, мер Дніпра закликав уряд і парламентарів розробити зрозумілий та збалансований механізм, який не перешкоджатиме містам використовувати більшість отриманого ПДФО на допомогу Збройним Силам України та для посилення енергоощадності.

«Напередодні ще одного складного опалювального сезону це так само є реалізацією військових цілей», — наголосив Філатов.