Філатов уклав домовленість з чотирма держбанками, аби частково компенсувати малому і середньому бізнесу відсотки за їхніми кредитами

o_1h9336e0p1shi56pfj1530a6er

У місті Дніпро підприємцям мікро-, малих та середніх підприємств надається можливість отримати відшкодування чверті вартості кредитних відсотків, які вони сплачують за позики, взяті для розвитку або відновлення своїх підприємств після вторгнення Російської Федерації. Ця ініціатива стала частиною муніципальної програми, яка була запроваджена цього року у місті Дніпро. Мер міста, Борис Філатов, підкреслив, що в умовах економічної кризи підтримка підприємців, які сприяють державі, можлива лише завдяки спільним зусиллям на всіх рівнях.

«Місцева влада, місцеве самоврядування сьогодні, в умовах повномасштабної агресії, повинні допомагати нашим бізнесменам — людям, які створюють робочі місця. Окремо я хотів би підкреслити, що у мене та інших міських голів була дуже плідна зустріч з першою віцепрем’єркою України Юлією Свириденко, з керівництвом Мінекономіки. Ми домовилися, що місцеве самоврядування допомагатиме у підтримці програм, які держава пропонуватиме бізнесу. Тільки разом, об?єднавши зусилля, ми зможемо працювати максимально ефективно», — сказав Філатов. 30 серпня він підписав з чотирма великими держбанками відповідний меморандум підтримки підприємців. 

До ініціативи долучилися «Державний ощадний банк України», «Укргазбанк», «ПриватБанк» та «Державний експортно-імпортний банк України». Тож їхні клієнти зможуть розраховувати на допомогу від міста. Зокрема, ФОПи матимуть можливість отримати до 50 тис. грн. Юридичні особи, де є до 10 найманих працівників, — до 100 тис. грн, а які наймають більше — до 150 тис. грн. «Ми дуже підтримуємо подібні ініціативи від міського голови і від міської ради взагалі. Я впевнений, що це допоможе підприємцям Дніпра отримувати більш вигідні кредити в державних банках міста», — коментує начальник філії Дніпропетровського обласного управління АТ «Ощадбанк» Сергій Губанов. 

Основною умовою отримання компенсацій від міста є своєчасна сплата підприємцями відсотків за кредитами, які не перевищують 10 мільйонів гривень. Всі подані заявки буде розглядати спеціальна комісія, в якій будуть представники банків-партнерів, представники бізнес-спільноти, податкової служби, а також фахівці міської влади та обов'язково - представники громадськості.

Перевагу при отриманні компенсацій отримають підприємці, які є учасниками бойових дій або членами сімей загиблих оборонців, а також підприємства, які переклали свої активності до Дніпра та сплачують податки у цьому місті. Крім того, будуть враховуватися показники з створення робочих місць, використання енергоефективних технологій та виробництво популярних товарів.