Гарну новини для Дніпропетровщини повідомив мер Новомосковська

нново

Міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік повідомив важливу інформацію, передає Горсовет. Про це серйозне нововведення мер написав у себе в телеграм-каналі.

Гарна новина. Верховна Рада завершила реформу індустріальних парків і нарешті запустила цей інструмент в Україні.

Тож індустріальний парк, початок створення якого ми започаткували в Новомосковську минулого року на частині території, яку раніше займав трубний завод, може стати ефективним інструментом для релокації бізнесу з регіонів, де ведуться бойові дії.

Сусідні країни вже запускають програми для переманювання наших підприємств, і кожна двадцята компанія зараз евакуюється за межі України. Але бізнес потрібно зберегти саме в Україні – це напряму впливає на наш державний бюджет.

Нагадаю, що індустріальний парк - це територія, максимально підготовлена для влаштування виробництва, з підготовленими мережами, з доступом до транспортних вузлів, залізниці тощо. Щоб для інвестора залишалося лише завезти обладнання і почати працювати.

Парламент схвалив пакет податкових та митних пільг для таких об’єктів, наприклад, право не платити податок на прибуток на 10 років. Проте, безумовним плюсом для міста будуть робочі місця з офіційною високою зарплатою і відрахування від зарплат, які поповнюватимуть наш місцевий бюджет.

Тому виконком активно працює над тим, щоб залучати евакуйовані підприємства до майбутнього індустріального парку Новомосковська, щоб вони працювали, давали роботу, виробляли та заробляли.

Нагадаємо, раніше ми писали Дві швидкі та три пікапи: міська влада передала чергову партію автомобілів на фронт (Фото) Велика втрата: трагічна смерть обірвала життя депутата Дніпропетровщини