Гастрономічний батл. У Дніпрі 18 команд билися за найсмачніший борщ

борщ

У Дніпрі волонтери та професійні шеф-кухарі змагалися за найсмачніший борщ. Традиційну українську страву готували 18 команд. Головна мета змагання - зібрати кошти для ЗСУ та нагодувати українських військових, які боронять Україну на Донецькому напрямку. Таким чином влаштували шоу та допомогу фронту, повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро TV.

Ми вирішили, за проханням однієї з військових частин, зібрати кошти для придбання обладнання, яке буде надавати покращений інтернет-зв’язок. Тому що всі знають, що на передовій це дуже важливо, - каже Вікторія Суходольська, голова громадської організації SPORT&HEALTH CITY.

Просто неба волонтери та досвідчені шеф-кухарі зібралися, аби позмагатися у вправності приготування головної української страви.

Це культурна спадщина і це, в моєму розумінні ресторатора, - це найсильніша культурна зброя та гастрономічна зброя України. Кулінарний шедевр. Тому, що у кожної господині свій борщ. Ми дали їм вихідні продукти, а ось “секретний інгредієнт” у кожного свій, -  пояснила Олена Булах, голова громадської організації "Асоціації рестораторів та готельєрів Дніпра": 

Професійний шеф-кухар Віталій Лапинський у свою команду взяв малу онуку Ангеліну. Секрет його борщу - готувати страву з любов’ю.

Особливі інгредієнти - це червоний перчик, обов’язково повинен бути солодкий перчик. Бульйон я зробив з трьох видів м’яса - індик, яловичина і свинина, - відкриває секрети свого борщу Віталій Лапінський.

В українських костюмах та з веселим настроєм готує запальне тріо дніпровських волонтерок.

А це наша ізюминка: щоб був смачніше борщ, добавляють сливову віточку, яка просмажується і запах йде сливового та копченого, і дуже смачного борщу, - зізнається учасниця змагань Надія Деркач,.

Чистота на столі, подача, а головне - смак. За усіма процесами приготування пильно стежить журі.

Кінцевий результат - має бути смачний борщ. Я вам скажу по секрету: ми побачимо, чи використовують вони сало, тому що справжній борщ повинен бути затовчений салом з часничком. Ця фішка не зрівняється ні з однією стравою світу, - вважає Богдан Михайлов, голова гільдії ресторанів у Києві.

Після змагання учасники закатали борщ у банки та з найщирішими побажаннями відправили страву хлопцям на передову.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ЮНЕСКО взяв під охорону український борщ. Яке місце він посідає у світовому рейтингу перших страв.