Геннадій Гуфман: Будівельна галузь активно готується до відбудови зруйнованого

photo_2022-08-11_13-11-13

В Конфедерації будівельників України (КБУ) відбулося розширене засідання Ради директорів цього найбільшого об’єднання українського бізнесу, що відстоює інтереси будівельної галузі. Серед запрошених – представники Міністерства розвитку громад та територій України, Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Державної інспекції архітектури та містобудування України, Європейської Федерації будівельної промисловості (FIEC), будівельного бізнесу, а також керівники профільних бізнес-асоціацій та об’єднань.

Про це повідомляє Gorsovet. з посиланням на ДнепрЧас.

Член Ради директорів Конфедерації будівельників України, глава Дніпропетровського регіонального відділення КБУ Геннадій Гуфман, який взяв участь у засіданні, на своїй сторінці у Facebook повідомив, що під час зустрічі обговорювалися питання відновлення країни, перетворення будівельної галузі на локомотив відродження національної економіки, організації ефективної міжнародної допомоги.  

photo_2022-08-11_13-10-03

В нашій країні внаслідок бойових дій зруйновано або частково пошкоджено 17 мільйонів квадратних метрів житла, близько 15 тисяч багатоквартирних будинків, 115 тисяч індивідуальних житлових будівель. І ці цифри, на жаль, збільшуються чи не щодня. Міжнародне співтовариство готове допомагати у відбудові, але лише після того, як будуть завершені військові дії та запропоновано дієві антикорупційні механізми. photo_2022-08-11_13-10-15

З позитивного Геннадій Гуфман зазначає: будівельна галузь активно готується до відновлення зруйнованого, задля цього вже ухвалено 10 нових Законів і 15 урядових постанов. Також близька до завершення розробка практичних механізмів компенсації українцям за зруйноване та пошкоджене житло. Федерація європейської будівельної промисловості створила робочий Комітет з відбудови України. 

photo_2022-08-11_13-10-26

photo_2022-08-11_10-56-19

Багато закордонних компаній готові допомагати нам. Про це в рамках засідання Ради  заявив президент FIEC Філіп Кремптон. Загальний настрій – починати відновлювати і будувати наново треба вже зараз. Найближче завдання – переконати в цьому потенційних партнерів, інвесторів. Стратегічна мета – перетворити будівельну галузь на драйвер відродження країни», – написав Геннадій Гуфман на своїй сторінці у Facebook за підсумками розширеного засідання Ради директорів КБУ. 

Раніше ми повідомляли, «Благодійний фонд «Геннадія Гуфмана» допоміг мешканцям Авіаторського.

Дніпро прикрасили борди з малюнками переможців проєкту Геннадія Гуфмана «Діти Дніпропетровщини проти війни». Відео