Геннадій Гуфман закликав підтримати голосуванням учасників конкурсу «Життя очима дитини» – 2022 (фото, відео)

photo_2022-07-07_16-47-14

Українські діти бачать війну та малюють свої мрії про щасливе мирне життя. Вони щиро впевнені, що Україна переможе і пишуть на своїх малюнках «Слава Україні!», «Хай завжди буде мир!». Захисникам України вони бажають перемоги та якнайшвидше повернутися до своїх рідних. Такі емоційні роботи незабаром з'являться на бордах у Дніпрі завдяки конкурсу «Життя очима дитини» – 2022.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на ДніпроTV.

Ініціатор проєкту Геннадій Гуфман подякував усім учасникам конкурсу за сміливість, щирість та емоції.

Ми запрошуємо всіх мам і тат, бабусь та дідусів, близьких і далеких родичів, просто знайомих і навіть незнайомих людей підтримати наших неймовірних конкурсантів», ­– наголошує Гуфман.

Говорячи про особливості цьогорічного конкурсу, Геннадій Гуфман зазначає, що вперше за шість років проекту оголошено тему конкурсних робіт – «Діти Дніпропетровщини проти війни». А взагалі, конкурс завжди був не лише про малюнки.

Ми не оцінюємо академічні навички чи художню манеру. Ми прагнемо, щоб голос дітей почули дорослі, побачили, як виглядає світ очима дітей», – говорить ініціатор та незмінний організатор проєкту «Життя очима дитини».

Цьогорічний конкурс також відрізняється від попередніх широкою географією учасників. Впродовж червня на конкурс «Життя очима дитини» – 2022 приходили роботи з різних країн світу, які прихистили українських переселенців. Також багато малюнків від дітлахів, чиї сім'ї зараз перебувають у Дніпропетровській області, вимушено залишивши свої домівки. Це діти з Маріуполя, Бахмута, Гуляйполя, Енергодара, Волновахи, Ізюма, Краматорська, Вугледара та інших міст Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської, Херсонської областей. Геннадій Гуфман підкреслює: сьогодні всі ці діти – діти Дніпропетровщини. 

photo_2022-07-07_16-46-45

Ще однією відмінністю цьогорічного конкурсу стала публікація історій учасників та їхніх робіт на сторінці Програми «Соціальна реконструкція» в соцмережі Facebook. 

За тиждень, що триває голосування, понад 11,5 тисяч батьків, родичів, друзів та просто вболівальників із різних куточків України, ба більше, різних країн світу, підтримали учасників конкурсу. 

photo_2022-07-07_16-46-40

Назар Лантух та його брат Захар з села Іллінка Кам’янського району беруть участь у  конкурсі «Життя очима дитини» не вперше. Цьогоріч їхні роботи – серед лідерів глядацької підтримки. 

Я розповів про конкурс своїм друзям, однокласникам, хлопцям, з якими разом займаюсь карате, попросив підтримати мене й мого братика Захара. Мої батьки, хрещена, рідні також попросили проголосувати за нас своїх знайомих», – поділився Назар.

Поліна Стрілець – з Дніпра. На конкурс вона надіслала емоційну роботу «Війна очима дітей».

photo_2022-07-07_16-46-35

Я намалювала своє око, в якому відображаються вибухи, літаки, танки. Раніше таке я могла побачити тільки на картинках, а тепер бачу все в житті… Боляче таке переживати, тому з ока тече сльоза. Я точно не хочу, щоб мої майбутні діти коли-небудь переживали війну і таку небезпеку», – розповіла Поліна.  

На малюнку Ірини Дузенко з Павлограда – мрія всіх дітей про нормальне життя: щасливі батьки, які обіймають свою донечку, мирне блакитне небо, поле соняшників та голуби.

photo_2022-07-07_16-47-01

Я намалювала голубів, тому що вони – символ миру. Я дуже хочу, щоб у нашій країні був мир», – говорить Ірина. Вона розповіла що її підтримали всі рідні, знайомі батьків, однокласники та шкільні вчителі. 

Єлизавета Лоскутова займається образотворчим мистецтвом. Для конкурсу, в якому дівчинка бере участь вперше, вона створила фантазійну роботу «Українська балерина в космосі».

photo_2022-07-07_16-46-54

Я зобразила балерину, тому що вона красива й ніжна. Вона тримає український прапор. Я хочу, щоб про нашу країну знали всі не тільки на Землі, а й у космосі», – розповіла Єлизавета.

Організатори нагадують, що голосування за учасників конкурсу проходить на сайті «Життя Дніпра». Переможців за кількістю набраних голосів визначатимуть у чотирьох вікових категоріях: 3–5 рочків, 6–8, 9–12 та 13–15 років. 

Підсумки конкурсу будуть підбиті на сайті «Життя Дніпра» та на сторінці Програми Геннадія Гуфмана «Соціальна реконструкція» у Facebook.

Докладніше - у відео:

Раніше ми повідомляли, Трагедия в сосновом лесу: в Новомосковском районе нашли тело домработницы с 17 ножевыми ранениями.