Героїзм та стійкість захоплюють світ. Україна стала країною 2022 року за версією британських журналістів

флаг8

Україна стала країною 2022 року по версією впливового британського журналу The Economist. Це звання нашій країні присудили за героїзм народу та за протистояння ворогу, повідомляє Gorsovet.

Британські журналісти зазначають, що у минулі роки виданню було складно обрати країну року, для цього вони аналізували різні чинники та вели довгі дискусії. Але цього року все було інакше.

Цього року, вперше після того, як ми почали називати країни року у 2013 році, вибір очевидний. Це може бути лише Україна, - йдеться у статті.

У попередні роки звання "країна року" The Economist присуджував державі, яка на думку журналістів видання досягла найкращих показників у розвитку за останні 12 місяців.

Тому Україна в певному сенсі є незвичайним вибором, адже життя більшості українців значно погіршилося після вторгнення Росії до їхньої країни в лютому. Багато хто помер. Міста були зруйновані і спалені. Мільйони людей залишили свої будинки. Економіка України скоротилася приблизно на третину, - нагадують у виданні.

Проте журналісти додають, що викликає захоплення стійкість України, саме тому журнал The Economist зробив такий вибір року.

Виділяються чотири  якості України. Перша - героїзм. Також журналісти зауважують винахідливість та стійкість українців, і наголошують, що протистояння українців росії стало справжнім натхненням для людей у всьому світі.

Нагадаємо, у Дніпрі презентували поштову марку "Переможного Нового Року".