Голова Штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан розповів, куди подівся гептил з атакованого ракетами Південмашу

Корбан

Голова штабу тероборони Дніпра Геннадій Корбан спростував чутки про те, що після ракетного удару по "Південмашу" в атмосфері стався викид токсичної речовини гептила, шкідливого для організму людини, передає Горсовет.

За словами Корбана, після початку російського вторгнення гептил на "Південмаші" був у найкоротший термін утилізований. Тому його витік  на даний момент виключено.

Вчора російські війська завдали ракетного удару по Південному Машинобудівному Заводу.
Удар було завдано з Каспійського моря бомбардувальниками Ту-95, шістьма ракетами типу X-101. Чотири ракети були збиті нашими славетними ПВК Схід, а дві ракети досягли мети.

Сьогодні ворожі джерела почали розповсюджувати інформацію про витік гептила.

Гептил - це компонент ракетного палива, який вкрай небезпечний для людини, має вкрай невисоку гранично допустиму концентрацію. Але річ навіть не в цьому. Впливаючи на людей, він вражає буквально всі системи людини, починаючи з того, що вона є канцерогенною речовиною, і вражає імунну систему, серцево-судинну, лімфатичну, нервову систему, шлунково-кишковий тракт, печінку, шкіру, а також викликає порушення репродуктивної діяльності та поява вроджених каліцтв. Насправді, кожна частина організму людини уражається гептилом.

Офіційно заявляю, що у перші два місяці війни Валентином Резніченком було створено робочу групу в рамках Штабу оборони Дніпра, до якої увійшли мер Філатов, його заступники, керівництво ЮМЗ та КБ Південне, керівництво МНС та Нацгвардії.

Спільними зусиллями, з першої декади березня до кінця квітня 2022 року було проведено безпрецедентні заходи щодо утилізації гептила та його похідних на обох підприємствах, де зберігалося це ракетне паливо", - говориться в офіційній заяві Штабу теробороні Дніпра.

За словами Геннадія Корбана, для того, аби ліквідувати отруйну речовину в найкоротші терміни, військова адміністрація в особі Валентина Резніченка і мерії Дніпра виділила понад 100 млн грн. Контролювались роботи щоженно Штабом оборони та особисто Корбаном.

У зв'язку з вищевикладеним запевняю мешканців Дніпра, що інформація, що розповсюджується ворожими джерелами, це фейк і відверта брехня. Також стверджую, що російське керівництво збиралося вчинити терористичний акт у Дніпрі небачених масштабів, який можна порівняти з ядерною катастрофою. Проте керівництво області та міста заздалегідь подбали про цю проблему", - написав Корбан

Він додав, що на жаль, ніхто з уряду, ні профільне міністерство, ні прем'єр-міністр не відгукнулися і не виділили ні копійки на вирішення цієї проблеми.

photo_2022-07-16_20-48-48

Раніше ми писали, Стоп-фейк: після ракетних ударів у Дніпра ворог поширював дезу про витік гептилу.