Головне – мати добре серце: соціальна працівниця з Дніпра поділилася тонкощами своєї професії

250ca9bd-b077-431c-a966-e0ae90ca751a

Тринадцять років тому Тамара Вікторівна Біла переступила поріг Дніпровського міського територіального центру соціального обслуговування у Соборному районі. Тоді вона ще не знала, що це місце стане для неї сенсом життя, а допомога людям похилого віку – справжнім покликанням.

Тамара Вікторівна опікується дванадцятьма підопічними, одна з яких прикута до ліжка. Її увага та любов до людей відчувається у кожному вчинку, у кожному теплому слові.

«Раніше я працювала провідницею на залізниці, потім пішла в декрет. А вже після того, як мої діти пішли до садочка, я вирішила працювати у соціальній сфері і жодного разу про це не пошкодувала», – каже Тамара Біла.
Вроджений оптимізм, чуйність та легкий характер Тамари Вікторівни дарують підопічним заряд позитиву та підтримки. Вона завжди знайде час, щоб вислухати, дати пораду та підбадьорити, знайти вихід з будь-якої складної ситуації.

«Одна з моїх підопічних у минулому була вчителькою. Ця жіночка полюбляє керувати, але ми зійшлися характерами та навіть потоваришували. Вона розповідала про свої подорожі за кордон та роботу перекладачкою. Я багато чому у неї навчилася. Якщо є бажання, то можна порозумітися з кожною людиною. Головне – поважати їх та мати добре серце», – зізнається Тамара Біла.
До того ж, Тамара Вікторівна купує своїм підопічним ліки та продукти, готує їжу, наводить лад в оселі, пере білизну. Якщо є потреба, допомагає з оформленням документів та супроводжує до поліклініки.

«Я відвідую кожного з них два-три рази на тиждень. А до жінки, яка зовсім не встає, я приходжу щодня. У мене всі підопічні дуже хороші, я ставлюся до них з повагою. У кожного свою доля, свої особисті проблеми. Я завжди вислухаю, підтримаю та допоможу, чим можу. Найголовніше для них – спілкування. Вони всі чекають на мене та телефонують, якщо скучили», – розповіла Тамара Біла.
Та не лише людям дарує свою турботу Тамара Вікторівна. У вільний від роботи час вона з радістю допомагає бездомним тваринам, знаходячи для них затишні домівки та люблячих господарів.

«Я дуже люблю тварин, у мене є кішка. Також годую вуличних котів, собак та голубів. Намагаюсь знайти їм господарів, займаюсь волонтерством», – додала жінка.
 
Тамара Біла – яскравий приклад того, як щире прагнення творити добро може змінювати життя людей та дарувати їм надію.

За матеріалами Наше Місто.