"Громади хотіли б отримувати відчутніший відсоток акцизного податку" - Райкович

raykovych-1024x683

Затвердження урядом порядку зарахування до бюджетів органів місцевого самоврядування частини акцизного податку з пального – це технічне рішення, яке варто було б ухвалити ще на початку року.

Про це заявив міський голова Кропивницького, співзасновник партії «Пропозиція» Андрій Райкович.

Так він проментував відповідне рішення Кабміну, яке там назвали таким, що «сприятиме розвитку регіонів». Він нагадав, що торік у Верховній Раді лунали заклики взагалі забрати його у регіонів. І зауважив, що пропозиціонери вже зараз закликають центральну владу у 2022 році збільшити частку відрахування цього збору для потреб громад.

«Для Кропивницького, приміром, сьогодні  важлива кожна додаткова гривня. Місто своїм ресурсом витримало перші хвилі пандемії. У рекордні строки власним коштом збудувало відділення сучасної легеневої терапії на території ковідної лікарні. Ми взялися за модернізацію всього теплового господарства – а це проєкт на сотні мільйонів гривень, які іще необхідно десь вибороти. І це в той час, коли НАК «Нафтогаз», не зважаючи на Меморандум, судовим рішенням арештував рахунки комунального підприємства «Теплоенергетик», – обурився Андрій Райкович.

Він також додав, що «Пропозиція» наполягає на тому, що посилення фінансової уваги центру до місцевих громад – найважливіша складова децентралізації.