Хаб для переселенців: де в Дніпрі організували культурний простір (відео)

хаб

У Дніпрі створений і успішно працює перший культурно-освітній хаб для переселенців. Він існує в приміщеннях центру сучасного мистецтва «Dnipro Center for Contemporary Culture» та галереї «Артсвіт». Хаб було створено аби задовольнити культурні потреби, в першу чергу, переселенців, але відвідати його можна і дніпрянам.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на "Наше Місто".

Зараз вже працює в нашому центрі коворкінг, на постійній основі, тут можна прийти, попрацювати, відвідати бібліотеку, почитати, все це безкоштовно, звичайно…  Також у нас працює дитяча кімната, яка працює кожного дня крім понеділка і можна зарееструватися, записатися і прийти з дитиною і позайматися з нашими викладачами. А для підлітків програма відбувається в суботу, тут є воркшопи і теж можна зареєструватись та прийти та відвідати все безкоштовно", - зазначив директор центру сучасної культури Андрій Палаш.

Загальна програма заходів хабу оновлюється кожного тижня

Дізнатись повну програму заходів хабу можна на офіційному сайті: https://dniproccc.org/, та на офіційній Facebook сторінці: https://www.facebook.com/dniproccc/ 

Особливу увагу у хабі приділяють дітям, з якими кожного дня займаються професійні викладачі. Такі як Алевтина. Кожного дня вона займається з дітками-переселенцями, вона намагається відволікти їх від травмуючих спогадів та зацікавити творчими завданнями.

Діти приходять різні. Але будь-якої складності дитина, через 5-10 хвилин перемикається, стає абсолютно товариською, контактною, сприйнятливою до інформації. Вони перемикаються миттєво, не важливо звідки вони прибули та що вони бачили. Тобто тут вони отримують повну емоційну розрузку", - каже викладач.

У хабі працює близько 20-ти волонтерів. тут можна отримати й гуманітарну допомогу.

Щотижня його відвідує близько 200 осіб.

Подробиці дивіться в сюжеті:

Раніше ми повідомляли, Життя з нового аркуша: історії тих, хто вижив в Маріуполі.