"Харківські угоди": двох міністрів часів Януковича підозрюють у держзраді

янукович

Двох колишніх міністрів часів президентства Віктора Януковича підозрюють у державній зраді. Їм повідомлено про підозру за підготовку "Харківських угод".

Про це повідомляє Gorsovet з посиланням на прес-службу Державного бюро розслідувань.

Мова йде про екс-міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка та екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Kostyantyn_Hryshchenko_Agência_Brasil

Ot0sbZ7Ra4KOimVV7YoVnisqPesyMzwP

За даними слідства, у квітні 2010-го підозрювані за попередньою змовою групою осіб з колишніми президентом та прем'єр-міністром без фактичного розгляду проекту Угоди між Україною та РФ з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території нашої держави та проведення обов'язкової правової експертизи, погодили її без зауважень.

Внаслідок таких дій підозрюваних та інших осіб у квітні 2010 року було погоджено, підписано та ратифіковано Угоду, якою на 25 років продовжено термін перебування Чорноморського флоту РФ на території України. Це створило сприятливі умови для подальшого переоснащення та модернізації озброєння Чорноморського флоту РФ, а також його збільшення на території АР Крим та Севастополя замість виведення з України", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Держбюро розслідувань.

Раніше ми повідомляли, Дніпро першим в Україні у воєнний період зменшив розмір плати за землю та податок на нерухомість.

У центрі Дніпра забивали цвяхи у труну путіна. Фото, відео.