Хірург міської лікарні Дніпра щодня рятує поранених бійців

maxresdefault-3

Володимир Галенко, лікар-хірург міської лікарні Дніпра №6, з 2014 року проводить складні операції для порятунку поранених бійців. А повномасштабне вторгнення він зустрів у лікарні на чергуванні. Зараз лікар щоденно рятує життя захисників. Його історію дізнавалися журналісти ДніпроTV.

З початком повномасштабного вторгнення в Україну, Галенко та його колеги стикнулися з новими викликами. Лікар Володимир Галенко пригадує, як 24 лютого 2022 року, коли почалася повномасштабна війна, він був на добовому чергуванні та одразу включився у роботу, не маючи часу на страх і роздуми.

«Ми давно звикли, що з 2014 року у нас йде війна і лікарня надавала допомогу пораненим із контузіями, але широкомасштабний наступ, ракети, що влучають у місто, і відчуття невизначеності – це нова реальність», – розповідає Галенко.
Особливу складність становлять військові травми, які значно відрізняються від тих, з якими звикли працювати лікарі у цивільному житті. Одного разу лікарю довелося видаляти з тіла пацієнта величезний уламок, який починав диміти при контакті з вологою. Пацієнт отримав поранення в плече, але первинний огляд не викликав підозр. Лише наступного ранку у хлопця почався сильний біль у животі. Під час термінової операції було виявлено, що уламок пробив плече, праву легеню, діафрагму, печінку, жовчний міхур і застряг у товстій кишці.

«Цей уламок був незвичайний – із запалювальної карбідної суміші. Як тільки на нього потрапляла волога, він починав виділяти дим із специфічним запахом», – пояснює лікар.
Лікарі міської лікарні Дніпра №6 продовжують свою роботу, стикаючись із новими викликами та рятуючи життя в умовах війни. Володимир Галенко і його команда невпинно працюють, надаючи допомогу пораненим, незважаючи на небезпеку та труднощі.