Хто на Дніпропетровщині допомагає вивозити за кордон чоловіків призовного віку. Відео

паспорт1

Після начала війни в Україні почав набирати оберти такий спосіб заробітку як допомога у виїзді за кордон чоловікам призовного віку. Коштують такі послуги недешево - від 1400 доларів. Чому Міграційна служба заплющує очі на те, що відбувається розповість новий випуск програми "Бавівна", повідомляє Gorsovet з посиланням на Дніпро TV.

Як стало відомо журналістам, за зняття з військового обліку просять 1400 доларів. Знадобляться фото паспорта, скріншот із Дії та ідентифікаційний код. Декілька днів - і вам напишуть будь-яку хворобу. За 5 тисяч доларів можуть зробити і опікуном над паралізованим інвалідом першої групи, а за 4 тисячі - можете самі стати інвалідом.

За 2,5 тисячі доларів протягом трьох днів оформлять запрошення на навчання у навчальному закладі заднім числом. І навіть видадуть студентський квиток, дані про стипендії на навчання та відстрочку від військкомату, а також дозвіл на виїзд із мокрими печатками.

Організаторами схем виїзду вважають криміналітет, але не лише його руки ходять під прибутковим простирадлом переправи через кордон для багатодітних студентів з інвалідністю, волонтерськими квитками на руках у жіночому одязі. З одного боку, у Дніпрі працюють так звані колл-центри, які виманюють інформацію у людей, і, зокрема, пропонують послуги "паромника".

Чому криміналітету вдається прокручувати свої схеми, а бажаючим втечі вибиратися за кордон? Та хто має це припинити? Звісно, ​​Міграційна служба.

Вірити у те, що міграційники працюють на руку ворогові, зовсім не хочеться. Журналісти написали запити на керівника обласної Міграційної служби Богдана Чегіля. Отримали відповідь із інструкцією про порядок набуття громадянства білорусами в Україні, ремарками про небезпеку громадян росії та… повідомленням, що всі інші питання - не в компетенції Держоргану. 

Детальніше про це - дивіться у програмі "Бавовна".

Раніше ми писали, як начальник Дніпропетровської обласної Держміграційної служби пов'язаний з шахрайськими схеми міграції.