Хто у Дніпрі відповідає за надписи на фасадах і які діють штрафи

hrafyty-nadpys-narko_

В Дніпрі усім власників будівель, в т.ч. підприємцям представники Інспекції з питань благоустрою нагадують про те, що треба замальовувати або будь-яким чином прибирати вандальні написи та графіті, які невідомі наносять на стіни та фасади. 

З допомогою таких малюнків зловмисники  можуть рекламувати продаж заборонених речовин. Тож прибрати неподобство та загалом – стежити за охайним станом фасадів, стін, будівель в цілому – спільна справа. Зі свого боку міські служби постійно прибирають та приводять до ладу об’єкти інфраструктури та публічний простір. Справа – за підприємцями та власниками будівель.

zakrashyvaiut-narkoreklamu

За наведенням ладу в цій сфері стежить міська Інспекція з питань благоустрою:

 
– Видаємо приписи власникам або балансоутримувачам будівель, де з’являються такі написи,  – зауважив Дмитро Гомілко, завідувач сектором контролю опорядження фасадів відділу контролю благоустрою Інспекції з питань благоустрою. – На усунення недоліків є певний термін. Якщо цього не зроблять, то Інспекція має складати адміністративний протокол.
 
Варто зазначити: якщо виявлені написи не будуть прибрані, адміністративна комісія при виконкомі може  встановлює розмір штрафу: для фізичних осіб — від 340 до 1360 грн, для юридичних — від 850 грн до 1700 грн.


– Загалом власники будівель прислухаються до наших нагадувань щодо утримання фасадів. Близько 95% підприємців оперативно зафарбовують вандальні написи після попереджень Інспекції з питань благоустрою, – зазначає Дмитро Гомілко.

Куди поскаржитись?

Про вандальні написи та інші проблеми громадяни можуть повідомляти до Інспекції з питань благоустрою міської ради Дніпра: конт.тел. (056) 756-98-86, е-mail: [email protected]

Також можна повідомляти про наявні проблеми на Єдину гарячу лінію для звернення громадян: (056) 732-12-12, (095) 732-12-12, (096) 732-12-12, (073) 732-12-12

За матеріалами Наше Місто.