Ігрова форма та ТікТок: Як влаштована реабілітація у дитячій лікарні Дніпра

reabylyt2

У Дніпрі працює унікальний дитячий реабілітаційний комплекс. Лікування проходить в ігровій формі, а маленькі пацієнти з задоволенням йдуть на процедури. Це реабілітаційне відділення, розташоване в одній з дитячих міських лікарень, щодня приймає 50 маленьких пацієнтів, повідомляє «Наше місто».

Емануїл разом з матусею щодня приїздить сюди о восьмій годині ранку. Дитина проходить низку процедур, таких як парафін, лікувальний масаж, басейн, ерготерапія, тощо. Під час візиту журналістів хлопчик проходив курс фізичної терапії. Він завзято виконує усі вправи та посміхається лікарю Олександру, з яким вони потоваришували.

«Коли йому було сім місяців, лікарі поставили діагноз: вроджена вада розвитку головного мозку. У дитини не функціонує ліва сторона тіла. Кожні два місяці ми проходимо реабілітацію у цьому закладі. Тут сину дуже подобається. Завдяки лікарям моя дитина зараз може ходити. Я дуже вдячна», – каже мати Софія.

reabilit-mama-s-malch

 У сусідній залі проходить заняття з ерготерапії чотирічна Уляна. Вони приїхали до Дніпрі з Донецької області. У дівчинки онкологія, з якою родина бореться з 2021 року. Після декількох блоків хіміотерапії у дитини виникли ускладнення.

Продовження читайте за посиланням.