Інформаційний захід «Безпечні канікули-2024» для дітей у Дніпрі, пункт незламності у закладі соціального захисту: інспекційний об’їзд чергової по місту

o_1i1ussd9ndt91gbgq4bbtrdr5al

У Дніпрі для дітей, родини яких перебувають у складних життєвих обставинах, провели інформаційний захід «Безпечні канікули-2024». Долучилися і представники поліції. Перед початком усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих внаслідок ракетного обстрілу по місту 3 липня, бо сьогодні у місті траур. 

«Запросили діток та їхніх батьків, які отримують послуги соціального супроводу. Розповіли про важливість дотримання правил безпеки у різних місцях, зокрема вдома, на вулиці, у лісі, а також під час повітряних тривог. Усе це було в інтерактивній формі, з розгадуванням кросвордів, відгадуванням тематичних загадок. Під час канікул такі заходи проводимо для діток постійно, оскільки це вкрай важливо! Сьогодні присутні 17 дітей і 9 батьків», — розповіла начальниця відділу соціальної роботи Дніпровського міського центру соціальних служб у відділі Самарського району міста Людмила Волошина. 

Подивилася, як проходить захід начальниця управління-служби у справах дітей департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Ганна Довготько. Вона 4 липня є черговою по місту. «Такі інформаційні заходи допомагають запобігти небезпечним ситуаціям, які можуть статися. Для їхнього проведення співпрацюємо з різними службами, зокрема й поліцією. Спікери детально розповіли діткам, їхнім батькам, як поводитися під час повітряної тривоги, на вулиці тощо. Були діти від 6 до 12 років. Інформативний був захід. Було цікаво і повчально», — зазначила Ганна Довготько.  

Під час інспекційного об’їзду чергова перевірила і пункт незламності на базі Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» (вул. Яскрава, 41). 

«Завжди готові за необхідності прийняти людей у пункті незламності нашого закладу. Вони можуть зарядити свої телефони, гаджети. Є запаси питної, технічної води. Одночасно можемо прийняти 30 осіб. Але можемо організувати і перебування більшої кількості людей. Є дитяча кімната, зарядні станції, інтернет, він працює навіть коли немає світла. Раді бачити і готові допомогти!» — підкреслила директорка Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» Наталія Журавель. 

«Перевіривши, впевнилася, що Пункт незламності забезпечений усім необхідним для тривалого перебування людей у разі різних ситуацій. Генератори, потужні павербанки, дитячий куточок, можна зробити каву, чай. Мешканці у разі тривалих відключень електроенергії можуть сюди прийти. Зі слів керівниці цього закладу, містяни дійсно сюди звертаються», — додала Ганна Довготько. 

На базі закладів соціального захисту працюють пункти незламності за такими адресами:

- Відділення щодо надання послуг бездомним особам та особам з низьким рівнем доходів, вул. Лоцманська, 22-А 

- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Довіра», вул. Тополина, 33 

- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми», вул. Яскрава, 41 

- Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок», вул. Янтарна, 45 

- Дніпровський міський терцентр у Шевченківському районі, вул. Панікахи, 95

- Дніпровський міський терцентр у Індустріальному районі, вул. Осіння, 11-Б.