Інспекційний обʼїзд: черговий по місту перевірив готовність станції аерації до зими, а також облаштування Пункту незламності

photo_2023-11-25 16.11.16

У Дніпрі продовжується підготовка всіх підприємств критичної інфраструктури міста до різних ситуацій, щоб забезпечити безперебійну роботу кожної ланки навіть у непередбачених умовах. Однією з таких ключових ланок є станція аерації, що обробляє стічні води з будинків містян.


"На цій станції ми проводимо очищення стічних вод у три етапи: механічне видалення габаритних відходів, хімічна очистка та обеззаражувальний етап. Близько 35% каналізаційних стоків з правобережної частини Дніпра подаються сюди. Ще однаково важливо – лише після пройдених усіх етапів вода повертається в річку Дніпро. Хоча проєктна продуктивність станції становить 45 тис. куб. метрів на добу, вона зараз працює лише на 35%, тобто 15 тис. куб. метрів", - пояснила Інна Кареліна, начальниця очисних споруд.


З метою неперервної роботи станції її оснастили генератором. "Ця станція має два незалежних вводи електропостачання. У разі відсутності електроенергії ми можемо продовжувати роботу за допомогою альтернативного живлення. Для цього ми встановили генератор потужністю 1800 кВт, який є одним з найпотужніших в Україні. Таким чином, станція зможе продовжити роботу у будь-яких обставинах", - додав Юрій Гамазинський, директор КП «Дніпроводоканал».
Крім того, він перевірив Пункт незламності за адресою просп. Б. Хмельницького 31-А, який готовий приймати мешканців цілодобово. "Генератори тут у постійній готовності та встановлені відповідно до норм. Освітлення автоматично перемикається на резервне живлення при відключенні основного. Пункт оснащено медичною аптечкою, інтернет-роутером для постійного зв'язку відвідувачів. Загалом, він забезпечений усім необхідним для комфортного перебування в умовах блекауту та одночасно може прийняти до 30 осіб", - підсумував Гамазинський.