Інтелектуальна міграція за кордон залежить від відповідальності держави і бізнесу, - Юлія Дмитрова

апа

Активістка ПП «Пропозиція» Юлія Дмитрова під час засідання ПРОпозиціонери Клубу на тему «Інтелект на експорт. Як ми втрачаємо цінний актив» розповіла власний рецепт, як боротися з кадровим голодом в Україні, повідомляє "Горсовєт" з посиланням на "Пропозицію".

Дніпро нині особливо гостро відчуває відтік кадрів в медичній галузі, зауважила під час виступу заступниці директора департаменту соцполітики Дніпровської міськради. І йдеться не лише про молодь, а й про кваліфікованих медпрацівників. Приміром, зараз масово почали звільнятися і переїжджати до Європи анестезіологи, які там мають попит і високу оплату праці. Усе через те, що реформи, розпочаті в Україні, рухаються занадто повільно. Бізнес майже не отримує стимули від держави, особливо в умовах коронакризи. І перетворюється на сферу, спрямовану виключно на самозбереження. Про створення нових робочих місць, соціальну відповідальність і стратегічне планування майже не йдеться, констатувала Юлія Дмитрова. До того ж, в Україні інфраструктура на років 20 – 25 відстає від сусідньої Польщі. Відтак у пересічного українця немає трьох важливих речей: достойних доходів, комфортного життя і впевненості у майбутньому.

«Відтак моя пропозиція полягає у наступному: держава має пришвидшити реформи в медицині і освіті, активізувати важливі інфраструктурні проекти. Це ключові речі, від яких залежить безпека і рівень життя людини, і які прописані у вигляді п’яти головних функцій центральної влади в програмі партії «Пропозиція». Водночас, місцеве самоврядування в Дніпрі вже давно включилося у всі процеси, бо ми, як ніхто, зацікавлені в кадрах – основі розвитку регіону. Бізнес же має затягнути ремені, але працювати на майбутнє: створювати робочі місця, активізувати навчання, відправляти на стажування за кордон, щоб люди бачили, як працюють там фірми, і поверталися з натхненням працювати і піднімати Україну», – резюмувала пропозиціонерка.

Маєте пропозиції?

Зустрічаємось кожного вівторка о 19.00 в голосовому чаті нашого Телеграм-каналу: https://t.me/propositioner

Та щочетверга о 19.00 в соцмережі Clubhouse: https://www.joinclubhouse.com/club/club-proпозиціонери