Історія бойової медикині з ТрО Дніпра, яка після важкого поранення знову повернулася на службу

cusersleradesktopnm-1-1

Каріна, молода дівчина, яка свідомо вирішила піти в українську армію, наразі служить бойовою медикинею у складі 108-ї бригади територіальної оборони. Її історія почалася з того, що її батько, яким вона завжди пишалася, добровільно пішов на фронт у перші дні війни, але зник безвісти у вересні 2022 року, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу бригади.

На момент цієї трагічної події, коли батько Каріни зник безвісти, навчалася на останньому курсі медичного коледжу. Після отримання диплома вона без вагань підписала контракт зі Збройними Силами України, вирішивши продовжити справу свого батька.

У рамках службових обов’язків Каріна разом із військовими часто виїжджала на бойові позиції. 6 березня під час чергової місії їхній автомобіль було уражено російським протитанковим керованим ракетним комплексом. Машина загорілася, а вибухова хвиля викинула деяких військових назовні, але Каріна залишилася всередині. Її врятували та евакуювали, але вона отримала 40% опіків тіла.

Пройшовши довготривале лікування та реабілітацію як в Україні, так і за кордоном, Каріна вирішила повернутися до свого батальйону. Вона не могла залишити побратимів, з якими разом воювала. Хоча зараз вона не може брати участь у виїздах на позиції, але продовжує допомагати всім у своєму підрозділі.

«Тут мої хлопці! Я не можу їх покинути. Хай я зараз не зможу ходити на позиції, але тут я зможу допомогти всім», – каже захисниця.
Каріна мріє стати хірургом і навіть у важких умовах війни продовжує заочне навчання. Її стійкість і рішучість надихають багатьох, а її історія — це приклад незламного духу українських захисників.

«Підтримуйте захисниць і захисників України та приєднуйтеся до лав нашої бригади ТрО. Телефон рекрутингового центру 0 800 337 803. Докладнішу інформацію можна почитати на сайті МО України «Будь собою», army.gov.ua», – йдеться у повідомленні бригади.

 За матеріалами Наше Місто.