Історія Лакі: «Save Animals Ukraine» під обстрілами рятують тварин

maxresdefault - 2024-03-11T135943.712

Фронтовий Оріхів. Крихітне цуценя буквально кинулось під колеса машини волонтерів «Save Animals Ukraine». Песика евакуювали до Дніпра. Його історію в соцмережах побачила дніпровська родина і забрала жити до себе. Дали малечі щасливе ім’я – Лакі.

Місії Save Animals Ukrain з порятунку тварин з прифронтових територій відбуваються щотижня. За будь яких умов та обставин. Волонтери знають, без них звірята просто не матимуть шансу на життя.

«Ну це дуже важко, бо багато тварин. Ми здійснюємо ці місії щотижня. А світло в кінці тунелю – це люди, які допомагають нам рятувати тварин», – розповів Сергій Луденський, координатор ГО «Save Animals Ukraine».

Мінімум 10, а бува і пів сотні- стільки котів та собак рятують волонтери за один виїзд. Налякані, голодні, хворі – вони раптом отримують шанс на життя.

«Починали ми з того, що прилаштовували в притулки в Дніпрі, потім в області, потім в центральній частині країнию Зараз шукаємо виходи, щоб прилаштувати за кордон, оскільки немає місця, а у нас кінцева мета – прилаштування в сім’ю, щоб її любили та піклувались», – сказав Сергій Луденський.

Одна з місій порятунку відбувалась в Оріхові. Місто через постійні обстріли зруйноване на 70 %, але в ньому ще залишається життя.

Будинок зруйнований прильотом КАБу, повна самотність, відсутність їжі – здавалось, малеча приречена. Але сталось диво. Цуценя вивезли до Дніпра, ба більше, песика побачила у соцмережі дніпровська родина і відразу вирішили забрати його до себе.

«Довго ми сперечались, як її назвати. Те що я пропонувала – не підійшло, а потім, чому б ні – Лакі», – ділиться власними спогадами Інна, власниця собаки.

Поводиться Лакі відповідно віку – грає, із задоволенням їсть і, звісно, трохи бешкетує.

«Вона дуже активна, як бачите, шкода страшна. Ми все заховали, все познімали, коври познімали. Купили їй купу іграшок та кісточок – вона все одно гризе. Хіба в породі щастя?», – розповіла Інна, власниця Лакі.

Історія Лакі – зі щасливим фіналом: любляча родина, іграшки, власний садок для ігор і досхочу харчів. Але ще чимало чотирилапих ще чекають на свій другий шанс.

Джерело: "ДніпроТВ".