Історія військового з ТрО Дніпра: колишній бджоляр врятував з-під обстрілів чотирьох побратимів

436153198_414823411305251_5085086525176998978_n

Один з захисників зі 128 бригади ТрО – 44-річний Олександр, професійний пасічник з Дніпра. Він замість нового сезону бджільництва у 2022 році, коли почалося повномасштабне вторгнення, вирушив на фронт захищати Україну. Не маючи досвіду військової служби, він одразу ж записався до тероборони, де брав участь у боях та рятував життя своїх побратимів, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу бригади.

У 2021, за рік до початку широкомасштабної війни, в Олександра було 85 вуликів і купа спецтехніки для догляду за пасікою. Попри те, що він не лише збирав мед, а й займався селекцією бджіл і мріяв розширити господарство, весною 2022 року чоловік не зміг розпочати новий сезон бджільництва через російське вторгнення. Аби захистити своїх трьох синів, дружину та допомогти країні подолати ворога, Олександр вирішив приєднатися до тероборони.

Чоловік згадує, як під час запису на службу зрозумів, що не взяв з собою теплі речі. Кінець лютого був холодним, а вже на наступний день після запису Олександру потрібно було виїжджати за місто і заступати на чергування на блокпості. Спочатку Олександр хотів поїхати за речами додому, а потім уявив, як важко буде повертатися звідти і залишився у чому був.

Протягом весни і літа його велике бджолярське господарство, не отримуючи належного догляду, не вижило. Однак, як поділився Олександр, йому вдалося зробити щось набагато важливіше – чоловік врятував чотирьох побратимів, витягнувши з-під обстрілів із російської артилерії та мінометів. Також він мав справу з ворожими дронами, які залишали дірки в бортах пікапа.

Олександр ділиться, що, звичайно, шкода господарства, однак чотирьох врятованих побратимів достатньо, щоб виправдати втрачену пасіку, якою б великою вона не була. А скільки ж всього сталося за ці два роки на нулі.

«Що буде після Перемоги? Буде нова пасіка – обов’язково відновлю господарство. Ми, бджолярі, терплячі і вперті, бо інакше з бджолами працювати не зможеш. Якщо ти впевнений у своїй силі, якщо не боїшся, то не потрібно ніякого захисту – бджоли не будуть кусати. Але якщо побіжиш – буде біда. Хто міг подумати, що на війні це теж знадобиться”, – каже військовослужбовець.

За матеріалами Наше Місто.