Історія військового з ТрО Дніпра, який викликав ворожий вогонь на себе, аби врятувати побратимів

438822200_422097553911170_727293166988938822_n

Один з мужніх військових 128-ї окремої бригади ТрО Дніпра – Роман. Ще рік тому чоловік працював майстром на виробництві меблів. А тепер він бореться за мирне майбутнє своєї трьох дітей, – передає «Наше Місто» з посиланням на фейсбук-сторінку бригади.

Роман розповідає, що для того, аби вивести поранених з позицій до точки евакуації, доводиться здійснювати складні спецоперації. Він згадує, що ще рік тому працював майстром на виробництві меблів у Кривому Розі, і не мав жодного військового досвіду. Проте він розумів, що потрібен тут, аби захищати свою країну від російських окупантів.

Роман приховав від дружини своє рішення приєднатися до територіальної оборони. Він пішов у ТЦК, і вже після цього повідомив родині, що став добровольцем у підрозділі ТрО.

Зараз, повернувшись з багатоденного перебування на передовій, де Роман брав участь у відбитті атак російських сил, чоловік розповідає, що найважчим завданням було виведення поранених бійців до точки евакуації. Постійні обстріли та атаки fpv-дронів значно ускладнювали будь-які рухи на позиціях. Але коли йшлося про евакуацію поранених, які не могли йти самостійно, завдання ставало ще складнішим. Кожен вихід вимагав ризикованих рішень та дій у самому пеклі бою передової зони.

Роман зазначає, що для того, аби надати шанс на порятунок іншим, доводилося приманювати на себе ворожий вогонь.

«План спрацював, а значить – це перемога, якій треба вміти радіти», – каже військовий.

За матеріалами Наше Місто.