Історія водія тролейбусу з Дніпра із 20-річним стажем, який впізнає маршрути із заплющеними очима

vodii2

Мешканці Дніпра писали про нього пости та публікували його фото у соцмережах, адже він створював їм гарний настрій. Мова йде про водія одного з найпопулярніших тролейбусних маршрутів Дніпра. Пасажири були у захваті – тролейбус сяє вогниками, у салоні дітей пригощають солодощами, а за кермом – сам Святий Миколай. Виявилося, що за новорічним вбранням приховувався один з найдосвідченіших водіїв тролейбусів у Дніпрі.

Дніпрянину Віктору Єфремову близько 40 років. Усе своє доросле життя чоловік працює водієм тролейбусу. Випускником школи він прийшов навчатися на водійські курси, а після них відразу отримав роботу й затримався на ній на понад два десятиріччя та кидати її не збирається.

Віктор починав свою кар’єру на старенькому тролейбусі, їздив за кермом багатьох моделей, а зараз возить пасажирів на одному з найсучасніших – з автономним ходом.

Моделі тролейбусів, які зараз працюють у Дніпрі – це небо та земля у порівнянні з тими, на яких я починав возити пасажирів. Сучасні – зручніші для пасажирів і для водія. Вони краще тримають дорогу, мають автономний хід, обладнані кондиціонерами та пічками, а це дуже важливо, – каже Віктор.

vodii

За роки роботи він об’їздив всі маршрути міста. Каже, що впізнає їх хоч із заплющеними очима, але зараз майже увесь час він возить пасажирів на тролейбусі №1. 

 

Щодня приходжу в депо, отримую позначку у лікаря, приймаю тролейбус, під’їжджаю до місця випуску на маршрут, забираю кондуктора і їдемо на лінію працювати по графіку, – розповідає водій.
Кожен день схожий на попередній, лише різні зміни. Але чоловік любить свою роботу й вважає її дуже важливою.

Без тролейбусу у Дніпрі неможливо. Моя задача – безпечно відвезти пасажирів. Я люблю свою роботу – у мене немає жодного приводу її змінити, – каже Віктор Єфремов. 

За матеріалами Наше Місто.