Історія волонтерки БФ «Їжа життя Дніпро»: Ворог захопив мою домівку, і треба було шукати інше життя

photo-4

Волонтер, громадський діяч, внутрішньо переміщена особа. До війни Анастасія Ковальчук  працювала на Запорізькому залізорудному комбінаті у відділу технічного контролю, наразі місто Анастасії під окупацією військ агресора. Переїхавши у Дніпро, почала займатись волонтерською діяльністю в кількох напрямках саме у складі організації «Їжа життя» яка базується в місті Дніпро.

 
-До війни жила зовсім іншим життям, був свій дім, своє коло друзів, гарна робота, перспективи. Після початку повномасштабної війни це все у нас відібрали, ми стали так званими «переміщеними особами». Покинули свої домівки і треба було шукати інше життя. Тому переїхала у Дніпро, так як син колись тут навчався. Почала шукати себе в чомусь новому і потрапила в червні 2022 року у волонтерську організацію. Тут не тільки добрі справи, а й нові друзі та щира підтримка однодумців. Я знайшла тут велику дружню родину, яка тебе підтримує, надихає, допомагає в будь-яких життєвих ситуаціях.

Моя діяльність полягає в наступному. Підготовка овочів для приготування гарячих обідів, роздача на пунктах допомоги по місту Дніпро. Наша команда завжди реагує на надзвичайні події в місті і виїжджає, якщо в цьому є потреба, — розповідає волонтер.

Також Анастасія перебуває в складі групи швидкого реагування на надзвичайні ситуації безпосередньо в місті, займається підготовкою роздачі обідів для постраждалих та рятувальних служб.

 

photo-7
Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.