Історія захисника з ТрО Дніпра, який захищає країну з перших днів війни

photo_2024-05-29_20-28-13

Дмитро – один з військових 108-ї окремої бригади ТрО. Він головний сержант, служить у мінометній батареї. Захисник був нагороджений «Золотим хрестом» Головнокомандувача Збройних Сил України. Це все – через великий досвід та майстерність. Історію захисника розповіли у прес-службі бригади , – пише «Наше Місто».

В своєму минулому Дмитро він мав власний невеликий бізнес у меблевій сфері. Відчував себе впевнено, оскільки все у нього виходило на добре, включаючи родину та дітей, яких він дуже любив та про яких пильно дбав.

У свої ранні роки Дмитро служив у прикордонних військах – ще в епоху колишнього Союзу, відправившись аж до Середньої Азії. Це дало йому відмінну військову підготовку та значний досвід. Тож, коли рідний Дніпро був атакований російськими ракетами 24 лютого 2022 року, Дмитро вирішив негайно залишити свій бізнес та добровільно вступити до захисних сил, щоб захищати свою Батьківщину. Від березня 2022 року він приєднався до 108-ї бригади ТрО.

Спочатку Дмитро був частиною комендантської роти, але з червня того ж року він став командиром позаштатного протитанкового резерву бригади. Чоловік особисто виводив свої підрозділи на позиції та часто виконував обов’язки відсутніх номерів. Він успішно організував функціонування свого підрозділу, завдяки чому його бійці ефективно виконували завдання на найнебезпечніших ділянках фронту.

Одного разу, під час обстрілу міста, будівля, де знаходився склад протитанкового загону, постраждала від ворожого вогню. Незважаючи на отриману контузію, Дмитро організував та взяв участь у евакуації ракет Javelin.

В даний момент Дмитро Панюта, досвідчений військовослужбовець, є головним сержантом у мінометній батареї та займається інструкторською діяльністю. Саме він підготував кілька десятків розрахунків зі спеціального протитанкового озброєння.

За матеріалами Наше Місто.