Історії війни: як технік роти 93 ОМБр завалив два ворожі танки

photo_2022-05-23_17-59-43-730x550

Євген, позивний Коливан, родом із Сум. Сирота, є двоє сестер, з однією підтримує відносини. Служить в армії Євген вже сьомий рік. Його називають «мисливцем на танки» у 93 ОМБр.

Про що військовий мріє після перемоги, він розповів журналісту "Нашого Міста", передає Горсовет.

Війну Євген зустрів у потягу на Сумщині.

Я добре пам’ятаю цей день, ми тоді ще двох полонених взяли», — каже Коливан і посміхається.

За час повномасштабного наступу рф на його особистому рахунку вже два танки.

 Бувають моменти, коли всі бояться танків, це нормально. Але я цей момент вичікував і два танки так завалив. Один я помітив  у посадці і в бочину його. А через пару діб підбив ще один», — посміхається Коливан.

photo_2022-05-23_17-59-16

Хлопець говорить про це так легко, ніби про риболовлю. Хоча в ці моменти між ним і ворожою технікою було якихось 1,5 кілометри… На питання: «Вам не було страшно? Ви так легко про це говорите!», Євген сміється.

Ясно, що це не легко! Коли він повернув на мене ствола, я з такими очима стрибнув у найближчу воронку! Прислухаюсь – немає нічого. Бачу- ствол в іншу сторону. Я за ПТКР (протитанкова керована ракета) і ушатав його!» — каже Коливан. Перша думка була – у ворога на дві одиниці техніки менше.

Цікаво, що Євген – технік роти, тобто він відповідає за стан техніки. Він не піхотинець, говорячи простою мовою – це не його основна робота – нищити техніку ворога. Побратими відзначають, що Євген дуже скромний.

На питання про те, які його мрії після перемоги, Євген відповідає просто – повернутись додому!

photo_2022-05-23_17-58-57-555x833

Раніше ми повідомляли, У Дніпрі пропонують демонтувати пам'ятник російському вченому Михайлу Ломоносову.