IV клас пожежної небезпеки: з`явилось попередження для жителів Дніпра і області

уваа

Якою буде погода в Дніпрі та області сьогодні, 24 травня, передає Горсовет з посиланням на Ситуаційний центр Дніпро. 

За прогнозом синоптиків, сьогодні очікуються малохмарна погода, без опадів. Вітер змінних напрямків , 3-8 м/с; вночі 8-10°, вдень 18-20° тепла.

Попередження про високий ризик (IV класу) пожежної небезпеки.

Що означає IV клас пожежної небезпеки

Мова йде про те, що зараз у лісових масивах, лісопаркових зонах, на відкритих територіях, які прилеглі до приватних та багатоквартирних житлових будинків, забороняється розведення відкритого вогню.

Такі дії є вкрай небезпечними, адже при 4 класі пожежної небезпеки достатньо навіть одного непогашеного сірника для того, щоб спровокувати масштабну пожежу!

Увага! Під час воєнного стану карається штрафом

Під час воєнного стану такі дії, з боку жителів, становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність нашої країни.

Вкотре наголошуємо, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності заборонене, а також карається законом у вигляді штрафу: для громадян від 3000 до 6000 гривень, а для посадових осіб від 15 000 до 21 000 гривень.

У період воєнного стану навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності, прирівнюються до диверсії. Для порушників передбачено покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали Неспокійну ніч змінив неспокійний ранок, - Резніченко про ворожі обстріли на Дніпропетровщині  В Україну увірвався циклон Emmelinde: сьогодні  стане ще холодніше