Йдемо на рекорд: хірурги Дніпра проводять до сотні операцій щодня

9 (5)

Лікарі Дніпра продовжують 24/7 рятувати захисників нашої країни. Хірурги міста щоденно оперують до сотні поранених військових та докладають всіх зусиль, аби пришвидшити їхнє одужання. Про це повідомляє Gorsovet.

2 (9)

Так до одного з медичних закладів Дніпра потрапляють пацієнти з пошкодженнями верхніх та нижніх кінцівок, кісток тазу та хребта. За словами лікаря-травматолога Леоніда, найчастіше під час бойових дій до них надходять військові з мінно-вибуховими травмами та уламковими пошкодженнями кінцівок:

7 (6)

Уперше зустрівся з вогнепальними пораненнями у 90-х роках, але то були поодинокі випадки. Вдруге – під час Іловайського котла, коли до нас привезли за декілька хвилин понад сотню поранених бійців. І втретє – у лютому цього року. Загалом наші захисники, маючи надважкі поранення, прагнуть повернутись і далі захищати нашу країну. Ми докладаємо всіх зусиль, аби якнайшвидше їх вилікувати. Додам, що захисники до нас потрапляють з військових шпиталів, тож хочу висловити подяку колегам за те, що вони теж докладають усіх зусиль, аби ми тут, у Дніпрі, могли зберегти кінцівки нашим військовим.

Близько місяця тому до цього медичного закладу потрапив військовий, наш земляк Микола. До окопу, в якому він перебував, влучила міна, шматок снаряда потрапив йому у ногу.

6 (5)

Мені одразу надали першу допомогу, далі відвезли в один зі шпиталів, де зробили першу операцію. І тільки 23 жовтня я потрапив до Дніпра. Тут лікарі провели мені ще одну операцію, наразі я вже одужую. Дякую моїй дружині, яка мене підтримує. І, звісно, завдячую лікарям Дніпра, які докладають максимальних зусиль. Крім цього, сам себе налаштовую лише на позитив, аби швидше стати на ноги, – зазначив військовий Микола.