Кабмін забороняє громадам допомагати одна одній у будівництві укріплень

ce0cdc569c868020

Нардеп Борислав Береза заявив, що Кабмін заважає місцевій владі зводити укріплення.  Згідно з інформацією, оприлюдненою народним депутатом VIII скликання Бориславом Березою, Кабінет Міністрів України заборонив громадам перераховувати кошти іншим громадам для будівництва фортифікаційних споруд, повідомляє «Наше Місто» з посиланням на Цензор.Нет.

 “На кого працюють ці люди?” – обурюється Береза, демонструючи листи від Міністерства фінансів, які підтверджують цю заборону.

original-1-937x662original-845x662


Один з листів, які показав Береза, забороняє Броварській громаді Київської області переказувати гроші до бюджету Білопільської громади Сумської області на оплату послуг зі встановлення бетонних протитанкових пірамід.

 “В мене з’явилося відчуття, що там трохи поїхали глуздом” – зазначає Береза. Він припускає, що причини такого рішення можуть бути політичними: “Вони просто вважають, що це піар для мерів. Не оборона України, а піар”.

 Екс-нардеп також критикує Кабмін за зрив програми з закупівлі дронів:

 Держава мала забезпечити військових 416 тисячами дронів до кінця травня, але надала лише трохи більше 100 тисяч.

 “Де ще 300 000?” – запитує Береза.


 “Те, що відбувається, – це ганьба і злочин” – резюмує він. “Бо під час війни всі повинні займатися захистом країни, а не прорахуванням своїх можливостей переобратися знову. Тому ця постанова повинна бути скасована”.


 Береза закликає українців об’єднатися та вимагати від уряду скасування постанови № 1239, яка заважає місцевій владі зводити укріплення.