Камишін зробив заяву про використання наземних дронів на війні 2024 року

imgonline-com-ua-resize-9wyewjr3rtw-amp

Уже цього року українські захисники почнуть використовувати проти ворога новий вид дронів - наземні роботизовані системи. Що відомо, розкаже «Дніпро Оперативний». 

На форумі "Україна. Рік 2024" міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін анонсував розробку та впровадження нових видів озброєння. Одним із ключових напрямків стає розвиток наземних роботизованих систем. Ці дрони вітчизняного виробництва будуть застосовуватися проти російської армії вже цього року.

"Минулого року Сили оборони почали працювати по стратегічних цілях в глибині росії виробленим в Україні озброєнням. Ми побачили в ділі, в повітрі дрон, ми побачили їх на морі. Цей рік стане роком, коли ми побачимо їх на землі", – підкреслив Олександр Камишін.
Окрім цього, Камишін зазначив, що найважливішою програмою для України наразі є ракетна програма. Її деталі поки що не розкривають. Водночас він заявив, що Сили оборони вже мають далекобійну зброю, здатну вражати ціль на відстані 700 км. 

Важливим кроком стало створення гібридної системи протиповітряної оборони України, що поєднує старі радянські системи з сучасними західними ракетами. Попри обмежений час, українська сторона знайшла рішення разом з партнерами, щоб максимально посилити оборону країни.