Капітальні ремонти та оновлення рухомого складу: що чекає на дніпровський електротранспорт у 2024 році

transport

У 2024 році дніпровський електротранспорт очікує низка змін. Зокрема, планується капітальний ремонт трамвайних колій та оновлення рухомого складу. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на міську владу.

Щоденно вулицями Дніпра курсують близько 100 тролейбусів. Для ефективної та безперебійної роботи тролейбусної мережі працюють тролейбусні депо. Одне з них засновано у 1961 році та обслуговує 11 тролейбусних маршрутів, на яких працюють близько 50 одиниць рухомого складу.

Черговий по місту Олександр Лещенко відвідав тролейбусне депо, аби проінспектувати його роботу. Він зазначив, що зауважень до роботи депо немає.

«В першу чергу мене цікавило, як відбувається технічне обслуговування рухомого складу. Побачили, як проводиться щоденний огляд та виконується технічне обслуговування. Слюсарі щоденно виконують ремонтні роботи, перевіряють обладнання опалення в салонах. Також побачили, як працює мийка», –  зазначив Олександр Лещенко, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР.

Під час чергування Олександр Лещенко розповів про плани КП «Дніпровський електротранспорт» на 2024 рік. Зокрема, планується капітальний ремонт трамвайних колій на перехрестях вулиці Юрія Савченка та проспекту Лесі Українки, проспекту Богдана Хмельницького та вулиці Леоніда Стромцова, проспекту Богдана Хмельницького та вулиці Шинної, а також реконструкція трамвайної лінії по вулиці Михайла Грушевського.

Також заплановане оновлення рухомого складу тролейбусних депо (до 20 одиниць) та трамвайних депо (до 5 одиниць).