Кирила (Гундяєва) слід піддати Міжнародному церковному трибуналу - звернення до предстоятелів помісних православних церков

175986

Московського патріарха Кирила (Гундяєва) слід піддати Міжнародному церковному трибуналу, тобто розглянути його питання на Соборі Предстоятелів Древніх Східних Церков. Звернення про це в Україні підписали понад дві сотні священників.

Про це повідомляє Горсовет з посиланням на пост священника Андрія Пінчука у Facebook.

Міжнародний церковний трибунал. Саме так наші сучасники назвали б найвищу судову інстанцію світового православ’я. Йдеться про Собор Предстоятелів Древніх Східних Церков. Вже багато століть в Православній Церкві існує традиція звертатися до суду такого Собору у випадку серйозних конфліктів. Собор Східних Патріархів неодноразово розглядав позови проти найвищих церковних сановників.
В історії Російської Церкви теж був прецедент звернення до суду Східних Патріархів. У 1666 році саме Східні Патріархи засудили Московського патріарха Никона, позбавивши його патріаршества та єпископського сану. Никона залишили простим монахом та відправили на каяття до монастиря.
Сьогодні, коли Московський патріарх Кирил відверто підтримує загарбницьку війну Росії проти України, ми, священники Української Православної Церкви, вирішили звернутися до Собору Предстоятелів Древніх Східних Церков з позовом проти патріарха Кирила.
Головні наші звинувачення:
1. Кирил проповідує доктрину «русского мира», яка не відповідає православному вченню та має бути засуджена як єресь;
2. Кирил скоїв моральні злочини, благословивши війну проти України і повністю підтримавши агресивні дії російських військ на території України.
Ми сподіваємося, що Собор Предстоятелів Древніх Східних Церков розгляне наше звернення та винесе своє справедливе рішення", - йдеться у пості андрія Пінчука.

ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ПРЕДСТОЯТЕЛІВ ПОМІСНИХ ПРАВОСЛАВНИХ ЦЕРКОВ - тут.

Раніше ми повідомляли, Що відбувається на Запорізькій атомній електростанції: подробиці.