"Слуга народу" Ковальов відкрито оголосив про підтримку оккупантів в Херсонській області

62a0a090b9810

Ще один колишній "слуга народу" Олексій Ковальов, який у лютому втік на окуповану Херсонщину, відкрито заявив про співпрацю з окупантами. Він написав у Facebook допис, у якому розповів про зустріч із представником Кремля в окупованому обласному центрі та й загалом схвально відгукнувся про рф, заявивши, що росія "назавжди" в Херсонській області, передає Горсовет.

photo_2022-06-08_18-25-36

8 червня Ковальов написав, що напередодні він, разом з фермерами Херсонської області зустрівся з першим заступником керівника Адміністрації президента Росії Сєргєєм Кірієнком. Цю зустріч сам чинний народний депутат України назвав «дуже важливою» для себе.

По-перше, було заявлено, що Росія тут всерйоз і назавжди!», – наголосив нардеп.

За його словами, вони обговорили низку питань, піднятих фермерами. Ковальов заявив, що планується повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини до економічної моделі росії.

Як пишуть ЗМІ, 28 лютого Ковальов повернувся до Голої Пристані Херсонської області, яка перебуває під контролем російських загарбників. В інтерв’ю «Радіо Свобода» Ковальов пояснював свій переїзд тим, що у нього там є бізнес, який потрібно захищати від мародерства.

Публічно Ковальов виступав з проукраїнською позицією і стверджував, що з російськими військовими не співпрацює. Водночас у його однопартійців виникли сумніви в цих словах, адже окупанти викрадають івбивають проукраїнське населення області, а чинного народного депутата окупанти навіть не затримували. У зв’язку з цим Ковальова виключили зі «Слуги народу», водночас він і досі є народним депутатом України.

Водночас у партії «Слуга народу» відхрестилися від свого нещодавнього колеги Олексія Ковальова, який сьогодні відкрито оголосив про свою підтримку російській владі в Херсонській області.

Прес-секретар фракції «слуг» Юлія Палійчук нагадала, що Ковальов уже не є ні членом фракції, ні партії:

Олексій Ковальов лише підтвердив те, що його об'єктивно підозрювали. Тому цим питанням мають займатися правоохоронні органи, і ми впевнені, що відповідні рішення мають з'явитися якнайшвидше», – сказала вона.

Те саме сказала і заступник голови фракції Євгенія Кравчук:

Переконана, що правоохоронці мають відкрити кримінальне провадження негайно. Це явне колаборантство».

Також вона пояснила, що для позбавлення Ковальова депутатського мандату потрібне рішення суду або заява за власним бажанням.

Раніше ми повідомляли, Суд заборонив діяльність політичної партії «Опозиційний блок».