Коли дніпряни зможуть вільно літати з аеропорту свого міста (ВІДЕО)

content_____________________

Дніпро давно має свій аеропорт, але місцеві, а також мешканці прилеглих до Дніпра населених пунктів, аби вирушити в будь-яку подорож, вимушені їхати до летовищ Запоріжжя, Києва, Харкова та інших міст. Причина – обмаль авіаперевізників та космічний цінник на вильоти з Дніпра. Справа у тому, що аеропорт Дніпра все ще належить олігарху Ігорю Коломойськ9ому, який блокує усі можливості на розвиток аеропорта. Авіаперевізники зацікавлені у нашому місті та готові літати з та до Дніпра, пише ДніпроТВ.

Ще 3 роки тому заступник гендиректора білоруської компанії “Белавіа” Ігор Чергинець заявляв в інтерв’ю про бажання літати, але отримав відмову. 

Про те, що дніпровському аеропорту гроші не потрібні, стало зрозуміло і після відмови представникам німецької авіакомпанії Lufthansa. Конфлікт між авіакомпаніями розгорівся 15 років тому. Тоді німецький перевізник відкрив рейс за маршрутом «Дніпропетровськ-Франкфурт-Дніпропетровськ», але на цьому ж маршруті працювала і «Дніпроавіа». Українська авіакомпанія звинуватила Lufthansa в недобросовісній конкуренції і заборонила аеропорту Дніпра, власником якого вона є, приймати німецькі літаки. А пізніше, у 2013-му, відмову отримала компанія Об’єднаних Арабських Еміратів Flydubai. Не пустили і турків. Зараз мешканців міста рятує лише те, що близько запорізький аеропорт. За минулий місяць послугами нашого аеропорту скористались трохи більше 12 тисяч чоловік. Якщо враховувати карантин та подивитися колишню статистику, то в листопаді 2019-го пасажиропотік склав 23 тисячі чоловік, а у Харкові за цей час вилетіло та прилетіло 115 тисяч пасажирів. Тобто на 92 тисячі більше, ніж в Дніпрі.

Чому світові авіаперевізники не можуть потрапити до Дніпра та чи є шанс, що ми будемо літати за кордон не з Запоріжжя або з Харкова - подробиці у відеосюжеті: