Коли відзначають День батька в Україні у 2024 році

tol (1)

16 червня в Україні будуть відзначати День батька. Це чудовий день, щоб висловити свою вдячність та любов найдорожчій людині – татусеві, пише «Наше місто».

В Україні День батька офіційно з’явився лише у 2019 році, коли президент Петро Порошенко підписав відповідний указ. До цього його відзначали неофіційно, в третю неділю червня. Тож діти мають чудову можливість привітати своїх татусів двічі на рік, засвідчивши їм свою любов та вдячність.

Як в Україні відзначають День батька: традиції
День батька в Україні – це порівняно молоде свято, тому воно ще не має глибоко вкорінених традицій. Проте, українці вже щиро вітають своїх батьків у цей день, висловлюючи їм свою любов та вдячність. Найчастіше вітання звучать у телефонних розмовах або під час особистих зустрічей.

Важливо не лише вітати рідних батьків, а й всіх чоловіків, які виконують або символізують батьківську роль у нашому житті. Це можуть бути дідусі, дядьки, старші брати чи інші близькі люди, які беруть на себе відповідальність за дітей та піклуються про них.

У День батька багато хто дарує невеликі подарунки своїм татам, дідусям, дядькам та іншим чоловікам у родині, які відіграли значну роль у їх щасливому дитинстві. Також часто організовуються сімейні зустрічі або вечері, щоб разом провести час та висловити свою вдячність.