Коли запрацюють садочки у Дніпрі

o_1hd1hlhso1q50ffqo5460e1b1da

У Дніпрі дитячі садочки готуються до відкриття в змішаному режимі, у планах відкрити 20 закладів до кінця жовтня. Усі ці дитячі садочки мають обладнані приміщення для укриття, що є обов'язковою умовою для ведення навчання в очному режимі.

«А з листопада поступово відкриватимуться по 5 закладів дошкільної освіти щотижня. Тобто до кінця листопада змішано працюватимуть 47. Освітній процес буде організовано в режимі роботи груп короткотривалого перебування, це не більше ніж 4 годин. У таких групах буде до 15 дітей. На сьогодні вони вже працюють у 8 школах міста, де є дошкільні підрозділи», – зазначила заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко. 

Під час повітряної тривоги, діти разом з вихователями будуть направлятися до цих укриттів. Крім того, для забезпечення додаткової безпеки дітей, вихователі проходять обов'язковий курс з надання домедичної допомоги, який проводять фахівці з Комунального підприємства "Госпітальєри Дніпра". Навіть перед відкриттям закладів, директори дитячих садків провели робочу нараду і вирішили питання організації роботи.

«У нашому садочку облаштоване укриття площею 549 кв. м. Розраховано на 600 осіб. У закладі на сьогодні 75 дошкільнят, тож місця вистачає всім. Ми готові приймати дітей. Вихователі знають, як діяти під час повітряних тривог. Сьогоднішня нарада дуже корисна, важливо було поспілкуватися з колегами та обговорити деякі робочі моменти», – розповіла Наталія Звонарьова, заступниця директора з навчально-виховної роботи одного із закладів дошкільної освіти.