Командир бригади з Дніпропетровщини опинився у топі найвпливовіших військових України

яр

Командир 93-ї бригади Холодний Яр з Дніпропетровщини Руслан Шевчук визнаний одним із 25 найвпливовіших українських військових, повідомляє Gorsovet з посиланням на НВ.

командир

Топ найвпливовіший військових України був складений за допомогою експертів, військовослужбовців та фахівцями з військової справи.

93-я бригада Холодний Яр входить до складу Оперативного командування Схід. Руслан Шевчук очолив її майже за місяць до повномасштабного російського вторгнення в Україну. До того він кілька років служив заступником командира цієї ж бригади та добре зарекомендував себе в ході багатонаціональних навчань Combained Resolve XII (Загальна рішучість XII) на полігоні центру Хоенфельс в Німеччині.

У перший же день великої війни військовослужбовці очолюваної Шевчуком 93 бригади захопили перших російських полонених. Згодом холодноярці, використовуючи український ПТРК Стугна-П, знищили під Харковом колону російської військової техніки. Також під командуванням Шевчука його бригада на Сумщині брала активну участь в боях за звільнення Охтирки й Тростянця. Нині військовослужбовці Холодного яру разом із іншими українськими захисниками тримають оборону на Бахмутському напрямку на Донеччині, - йдеться у повідомленні.

У травні та червні 2022-го за мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, та вірність військовій присязі комбрига Шевчука нагороджено орденом Богдана Хмельницького III та II ступенів.

Нагадаємо, бійці 93-ї бригади з Дніпропетровщини показали, як нищать ворога під Бахмутом.