Компенсація власникам житла витрат за тимчасове розміщення ВПО: як це діє у Дніпрі. Відео.

У мерії Дніпра розповіли про зміни при виплаті житлових субсидій

У Дніпрі власники житла, які безкоштовно пустили до себе внутрішньо-переміщених осіб, отримують компенсацію за прихисток переселенців:  по 30 гривень на день за одну людину. 

Як цей механізм діє перевірили журналісти телеканалу ДніпроTV, повідомляє Gorsovet.

Два місяці тому пані Ольга прихистила родину з Харкова. Оголошення розмістила на онлайн-ресурсі «Прихисток». Про компенсацію дізналася від сусідів.

Прийшла з документами, вчора подзвонила до адміністрації і вони мені розповіли, який перелік документів потрібно принести до адміністрації, щоб отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги", - розповідає дніпрянка Ольга Вікторівна.

Нагадаємо, компенсацію можуть отримати лише ті, хто безоплатно розмістив у себе переселенців з окупованих територій. Або тих, чиї домівки розташовані в зоні бойових дій.

Завідувачка сектору Управління у справах ветеранів та ВПО департаменту соцполітики Дніпровської міськради Олеся Грановська  додала, що зараз з жовтня, до березня місяця, це 30 гривень. В інші місяці це 14, 77 копійок. 

Щоб отримати компенсацію – треба з документами прийти в райадміністрацію. 

В своєму повідомленні треба зазначити інформацію про себе та про осіб, які були розміщені в її приміщені. А також потрібно подати підтверджуючі документи, а саме: паспорт громадянина України", - пояснює начальниця відділу з організаційно-правової роботи адміністрації АНД-району Марина Гетманчук.

Компенсацію видають лише з моменту реєстрації заяви. 

Докладніше - у відео:

Раніше ми писали, У Харківській області підірвалися чоловік із 7-річним хлопчиком.

Дніпро комунальний: скільки часу потрібно, щоб вас визволили з ліфта. Відео